avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate Gschi

Activitate Gschi

Discuție Cod fiscal nou
Un PFA -activitate independenta -care este pensionar in sistemul de social de pensii este obligat in lumina noului cod fiscal sa plateasca CAS?
In vechiul cod fiscal acesta era exceptat,avand obligatia de a plati doer CASS.

Cu stima
Am lucrat in grupa a-II-a de muncaoperioada de 3 ani si 4 luni .In aceasta perioada am nasut 2 copii beneficiind de concediii prenatal si post natal de112 zile pentru fiecare.Aceste concedii fac partedin vechimea in munca in grupa a II-a,la calculul pensiei?
Buan ziua

Care este valoarea salariului mediu net pe economie ?

Multumesc
Multumesc!
In cazul in care am discutii cu cei de la casa de pensii imi puteti spune care articol din Codul fiscal se aplica.
In revista TAXE si IMPOZITE scrie <Daca PFA nu are si calitatea de salariat la o alta societatea sau nu este penionar al sistemului public de pensii, PFA are obligatia sa depuna Declaratia de Asigurare la Casa de pensii. In cazul in care PFA are si calitatea de salariat sau este pensionar al sistemului public de pensii nu va datora contributie de asigurari sociale de stat (pensie)>.Deci un pensionar al sistemului public care este si PFA nu trebuie sa plateasca pentru asigurari sociale (pensie)?
Răspuns la discuția Declaratia 112
Multumesc
Discuție Contributii PFA
Intr-o ordananta de guvern din 2010 se specifica ca sunt scutite de la taxa contributiilor sociale (pensii si somaj) PFA-ul care are si calitatea de pensionar pt activitati independente.Cred ca este vorba de ordonanta prin care se impozitau pensiile nu-i mai retin numarul.
Mai este valabila ?
Discuție Declaratia 112
Un PFA care nu plateste decat impozit pe venit si contributia la sanatate,fiind pensionar de la stat ,si care nu are angajati treduie sa depuna declaratia 112
Răspuns la discuția TVA
multumesc
Răspuns la discuția TVA
Deci cand calculez cheltuielile le calculez cu tot cu TVA.

Multumesc