avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate noidoi

Activitate noidoi

Ok. Dar tot nu inteleg cum o pensie de invaliditate poate fi la fel cu o pensie de iesire la varsta. Pt ca, stiam ca daca iesi inainte de varsta iesi cu penalizare si se recalculeaza cand ajungi la varsta limita. Probabil ca e asa doar pt pensia anticipata. Multumesc ca m-ati lamurit.
Asa scria pe hartia initiala, ca e pensie grad 2 cu 75%.
Poate nu am inteles eu corect, o sa o caut si o sa ma uit. Dar asa imi amintesc ca scria.
La pensia de invaliditate am trecut la 55 ani. 65 de ani am facut anul trecut in decembrie, dar abia acum a venit recalcularea... si m-am mirat cand am vazut diferenta de doar 200 lei :(
Pensia de invaliditate ste din 2015. Evident, nu am mai lucrat de atunci, bolnav fiind. Deci, nu -a mai adaugat stagiu de cotizare. Doar cand am facut 65 ani s-a adaugat armata.
Dar daca atunci cand am iesit la pensie cu invaliditate a fost cu 75% asta nu insewmna o penalizare de 25%? SI nu ar fi trebuit sa se adauge acum cei 25% daca am ajuns la limita de varsta? Ca atunci ce rost mai are sa se spuna ca e doar 75% din pensie?
Buna ziua. Este normal ca o pensie de invaliditate (grad 2-75%) de 3890 sa se mareaasca cu doar 200 lei la trecerea la pensie de varsta. 65 ani? Mentionez ca vechimea este de 34 ai si 9 luni+serviciul militar. Nu inteleg cum, daca penalizarea era de 25%, trecerea la pensie de varsta fara penalizare este de cu doar 200 lei in plus. Poate sa ma lamureasca cineva/ Mutumesc mult.
Stie cineva daca se mai deconteaza cristalinul artificial?
Buna ziua. Puteti sa imi spuneti, conform noii legi a pensiilor, anii de facultate se calculeaza la vechime si la iesirea la pensie anticipat? Sau doar la atingerea limitei de varsta? Multumesc.
Multumesc pt raspuns. Dar, in cazul in care stagiul de contributivitate este complet (35 ani) dar vechimea in munca nu este de 35 de ani, exista penalitate? Adica, per total exista 35 de ani in care contributia a fost platita, dar, pt ca au existat perioade mari in care am avut doar contract de drepturi de autor (asa cum spuneam, cu toate contributiile platite) nu am cei 35 de ani de vechime in munca. In acest caz, exista penalizare pt ca nu este si vechimea completa?
Buna ziua. Puteti sa imi spuneti, va rog, cat esti penalizat la pensie daca nu ai vechimea totala? Multumesc.
Va multumesc mult pt raspunsuri!
Problema e ca nu știu cand se vor ocupa cei dea notar, actele le-au făcut ff greu. Mi-e teama sa nu se miste greu si sa treaca cele 30 de zile. Apropos, cele 30 de zile aunt lucratoare sau calendaristice? Mulțumesc