avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Tallulah

Activitate Tallulah

În urma efectuării unui denunț, a apărut un articol pe internet care prezintă o parte din denunț și numele meu. Este posibil să rămân sub anonimat? Este vreo lege care îmi permite acest lucru? Sigura mea problemă este faptul că apare numele meu fără a-mi fi dat acordul.
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns!

Membrii ONG-ului sunt voluntari studenți, în acest caz se schimbă procedura?

Confuzia mea provine de la faptul că aici organizațiile apar ca nefiind nevoite să se înregistreze ([ link extern ] ):

g. când prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii membri este efectuată de către asociaţii, fundaţii sau orice alte organizaţii fără scop patrimonial, exclusiv în vederea realizării specificului activităţii organizaţiei, cu condiţia ca datele să nu fie dezvăluite unor terţi fără consimţământul persoanei vizate;

În fine, la partea de transmis către terți este clar că nu se poate fără acord, însă în rest nu ar însemna că nu mai e necesară înregistrarea? Și dacă cineva se înscrie la newsletter, nu în își dă implicit acordul de a-i fi folosite datele cu caracter personal?
Bună ziua,

În ciuda cercetărilor făcute, nu am reușit să mă lămuresc în totalitate în ceea ce privește aceste aspecte, v-aș fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta!

1. E legal să se transmită informațiile cu caracter personal ale membrilor unui ONG către un alt ONG cu profil asemănător în vederea informării acestor membrii asupra activităților de interes?

2. Cel de-al 2-lea ONG trebuie să declare și să se înregistreze ca operator de date personale?

3. Dacă se realizează un formular prin care persoanele interesate să se înscrie pentru primirea unui newsletter, este necesar ca ONG-ul să se înregistreze ca operator de date personale?

4. La încrierea într-un ONG, când un membru oferă informații cu caracter personal, ar trebui menționat undeva ce se întâmplă cu acestea și că prin înscriere își dau acordul să fie folosite pentru a fi informați sau chiar transmise către colaboratori cu profil asemănător (și unde ar trebui menționat)?

Vă mulțumesc!
Eu cred ca daca a instalat camere adevarate, imi incalca dreptul fundamental la intimitate si asa zice si legea! Chiar si daca un singur locatar nu e de acord, nu ar trebui sa fie posibil ca acestea sa fie montate, altfel e un caz penal. Camerele respective sunt pozitionate in spatiul comun. Nu stiu cum sunt montate, eu nu pot sa stau in fata blocului.

Scopul acestor dispozitive este de a speria/alunga tinerii care se strangeau in fata blocului si aparent deranjau foarte mult in special vecinii de la primele etaje. Vecinul a spus ca a recurs la aceste actiuni fiindca politia nu l-a ajutat cand a sunat si chiar le-a spus respectivelor persoane cine a reclamat fiind susceptibil unor razbunari.

Apoi, aparatul care emite zgomotele acelea ingrozitoare reprezinta o sursa de tortura chiar si pentru cateva secunde. Am gasit si aici niste informatii, posibil sa fie asta: [ link extern ]

Am fost azi sa dau declaratie la politie si mi-au spus ca ei nu prea au ce sa faca, poate doar la partea cu camerele, insa pentru aparatul celalalt ei nu au dispozitivele necesare si sa apelez la garda de mediu.

Daca nu rezolv nici la politie si nici la garda de mediu, ce variante am? Pur si simplu nu mai pot...
Buna seara,

Veciunul de la etajul 1 a instalat o camera la intrarea in bloc si una pe interior, iar alaturi de cea de la exterior a montat un dispozitiv care emite sunete de inalta frecventa, acestea fiind percepute in special de persoanele mai tinere, cele mai in varsta nesesizandu-le, poate doar atunci cand intervine oboseala.

Pentru aceste actiuni, el nu a informat in prealabil si nu a obtinut acordul tuturor locatarilor, dar a facut asta pentru a scapa de multele persoane care se strangeau in fata blocului, tinere de obicei si sustine ca politia nu a facut nimic pana acum, ci chiar le-a spus celor in cauza si cine a facut sesizarea facandu-l susceptibil la razbunari ale tinerilor.

Problema mea este ca eu nu sunt de acord cu acele camere (dumnealui sustine ca sunt false, in acest caz nu as avea o problema, dar cum stiu eu asta, doar invocarea pretului ridicat nu e un argument) si, cel mai important, sunetele acelea ma afecteaza foarte tare, ma simt torturata.

Am discutat sambata si l-am rugat sa demonteze aparatul respectiv si s-a suparat spunandu-mi chiar ca o sa faca asta atunci cand o sa vrea. Eu am fost la politie duminica pentru a face o sesizare si am fost chemata maine sa dau o declaratie.

Astazi, a vorbit bunica mea cu dumnealui si i-a dat acesteia o telecomanda prin care sa controlez aparatul pentru a putea iesi si intra din bloc fara sa aud zgomote, acesta fiind oprit pentru 15 minute.

Eu vreau in continuare sa incerc sa indepartez acest dispozitiv, mi se pare un inconvenient sa trebuiasca sa port stresul de a folosi telecomanda, de a ma stresa ca pot fi supusa chinului cu zgomotele respective care ma fac efectiv sa plang.

Acum, intervine si problema ca vecinii mei nu aud respectivele zgomote (cu exceptia copilului unei familii, de care nimanui nu-i pasa oricum, la fel ca si de mine de altfel) si astfel am primit intrebari de genul ”dar nu poti sa induri 30 de secunde?” sau ”dar nu poti sa iti bagi degetele in urechi ca sa nu mai auzi?”. Eu aud zgomotele respective si daca ascult muzica! Trebuie sa alerg pe toata aleea din fata blocului, de 2 ori m-am lovit si de gard, toata intamplarea aceasta este deja traumatica pentru mine...

Exista posibilitatea ca politia sa ma ajute cu aceasta problema? Ce pot sa fac?
Multumesc frumos pentru clarificare!
De-asta intreb ce este de facut. Cum ar veni, eu mi-am efectuat deja stagiul de practica specific (intr-o anumita perioada clara, de o anumita durata) in care era implicata universitatea, care are legatura cu obinerea numarului aferent de credite.

Acum, eu vreau sa mai efectuez un stagiu de practica de 2 saptamani (in acest caz, daca nu l-as fi efectuat pe celalalt, universitatea nu mi l-ar fi recunoscut pe acesta pentru a-mi acorda creditele) si vreau sa stiu daca acesta din urma poate fi efectuat fara implicarea universitatii sau daca trebuie sa discut cu un reprezentant al universitatii ca sa imi faca mie o conventie speciala, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Eu sunt inca studenta, am un stagiu de practica la sfarsitul fiecarui an universitar. Care stagiaturi sunt reglementate prin legi speciale, ce legi ar trebui sa verific?

Deci ar trebui sa vorbesc la facultate daca imi accepta 2 conventii? Noi avem conventia standard de o luna, stagiul acesta ar fi de 2 saptamani.

Adeverinta se elibereaza dupa orice stagiu care a avut o conventie? Ce e mentionat intr-o astfel de adeverinta?
Buna ziua!

Mi-ati putea spune, va rog, care sunt conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a unui stagiu de practica, respectand legea?

Eu am efectuat un stagiu de practica pe o perioada de o luna, existand o conventie cadru intre universitatea mea si firma care m-a primit; pana aici, nimic in neregula.
M-am inscris intr-un program aflat la prima editie prin care pot sa-mi efectuez practica la o firma, primind ca instructiuni, dupa acceptarea in program, sa aduc conventia de la facultate, lucru de care nu stiam initial. Avand in vedere ca eu deja imi efectuasem stagiul si nu cred ca facultatea e de acord sa fie implicata in 2 astfel de stagii, am contactat organizatorii si au zis ca e in regula, sa nu mai aduc conventia, ca firma respectiva imi va elibera o adeverinta prin care se mentioneaza faptul ca am desfasurat la ei un stagiu de 2 saptamani si astfel acesta e recunoscut.

Cu toate acestea, imi e teama sa nu fie probleme. Mi-ati putea spune daca se poate incheia o conventie cadru doar intre mine, ca practicant, si o firma? Doar eliberarea unei adeverinte asigura cadrul legal? De ce anume ar trebui sa ma asigur ca exista astfel incat sa stiu ca e respectata legea?

Va multumesc anticipat!
Buna seara!

Astazi ma plimbam prin oras cu o prietena cand o persoana a venit sa ne ceara bani, prietena mea a refuzat, iar persoana respectiva m-a injunghiat cu un cutit in brat, moment in care m-am intors speriata la ea, aceasta a ras si a plecat ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Am mers repede la niste politisti, am fost duse la sectia de politie si a fost identificata persoana in cauza, am comfirmat ca era persoana suspectata de indata ce ni s-au aratat si niste poze. Ni s-a spus ca e cunoscuta si ca e o persoana cu tulburari, care nu are discernamant; aceasta a fost tinuta intr-un ospiciu timp de 5 ani pana acum cateva luni cand, datorita imbunatatirii starii sale, i s-a dat drumul pe strazile orasului, recomandandu-i-se tratamentul in ambulatoriu. Ni s-a spus de la politie ca se incearca de ceva vreme sa duca aceasta persoana inapoi in ospiciu din cauza problemelor pe care ea le produce.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil ca asemenea persoane sa fie libere pe strazile orasului si sa te trezesti injunghiat din senin? Cum se face ca nu este nimeni tras la raspundere? Inteleg ca aceasta persoana nu are discernamant, dar de ce in acest caz ea nu se afla in ospiciu? Medicul sau medicii care au hotarat ca aceasta nu este o amenintare publica, nu pot fi trasi la raspundere? Cum se poate proceda in aceasta situatie, ce ar trebui sa fac? Am depus deja plangere la politie, iar cei de acolo au zis ca o vor depune la dosarul pe care il au, urmand sa incerce internarea ei din nou, dar cum ramane cu medicii care i-au permis sa se reintoarca? Politistii ne-au spus ca nu au ce sa ii faca momentan, nu o pot lua, ei avand nevoie de o procura din partea judecatoriei, deci aceasta persoana inca umbla pe strazi amenintand siguranta publica!!!