avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate radupe

Activitate radupe

Stimate domn,nimeni,repet nimeni nu te poate scapa de plata unei datorii la banca,indiferent cine este sau ce face,fie el si avocat. Dumneata cum ma puteai scapa pe mine,de plata unei restante de 14800 de euro,cu riscul de ami fi scoasa casa la licitatie,pentru un credit de nevoi personale! Realizezi ca sustii o aberatie? Am luat de la banca 10.000 din care am platit foar 2000. Dupa cativa ani,timp in care s au adunat penalitati de pana la 14800,am negociat cu banca si executorul a fost de acord sa ii dau 6000 ca sa scap!Altfel imi scotea casa la vanzare! Am dosarul de executare in copie acasa si contine exact 386 de pagini! Ce nu e clar pana aici? Esti dumneata atat de competent incat,in situatia de fata ,sa ma fi scapat de.plata datoriei,ba mai mult ,si a cheltuielilor??? Realizezi ca sustii o ineptie uriasa? Discutia mea cu dumneata se incheie aici! SUBIECT INCHIS! CAZ REZOLVAT! ROg un moderator sa inchida topicul! Multumesc!
Cu ce ma putea ajuta pe mine avocatul daca eu din diferite motive nu am reusit sa platesc ratele la timp si dosarul meu a fost trimis catre un executor pt recuperarea creantei? Sustineti o chestiune absolut eronata! Era mai bine sa platesc un avocat care la finalul procesului sa imi spuna ca nu s a putut face nimic si ca trebuie sa ajung la o intelegere cu executorul! Discutand direct cu executorul,am evitat o cheltuiala in plus cu un avocat care nu ar fi avut nici o sansa sa imi anuleze executarea! De povesti nemuritoare sunt satul! Toti avocatii promit luna de.pe cer si putini sunt cei pragmatici,concret! Fiti convins ca m am interesat la foarte multa lume,inclusiv avocati,alti executori care nu erau implicati in speta mea si am fost indrumat sa ajung la o intelegere benefica pt ambele parti! Asta am facut si sunt extrem de.multumit ca nu m am incapatanat incat sa platesc un avocat ,DEGEABA! Aici ma refer la speta mea,nu stiu alte detalii legate de alte spete!
Caz rezolvat! Nu am mai intrat in cont de foarte mult timp dar speta a fost rezolvata!Aveam de platit in total 14800 de euro si am negociat la sange cu banca iar pana la urma au fost de acord sa le dau 6000 de euro si executorul mi-a dat documentul de stingere a creantei! De retinut! Boala lunga e moarte sigura!Nu sperati ca veti scapa vreodata fara sa platiti,mai mult sau mai putin!Cautati o solutie amiabila cu executorul!EL SI DOAR EL va poate ajuta sau incurca,in egala masura!Tine de voi cum procedati! Eu acum am ajuns sa fiu in relatii excelente cu executorul,ba chiar mai mult,prieteni de familie!Sunt oameni si ei iar asta le este meseria!Trebuie tratata ca atare! Succes tuturor!
Buna ziua!
Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat!
Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral fata de gardul comun cu vecinul la o distanta de 60 cm,iar acoperisul meu se afla la nivelul gardului comun,fara insa a depasi proprietatea mea si este prevazut cu uluce de colectare si scurgere a apei,inclusiv separatoare pentru zapada!
Pe proprietatea alaturata,a fost construita o casa P+M ,tot in 2008,care se afla la o distanta de cel putin 3 m,fata de gardul comun pe care il avem!
Intre timp,casa vecina si-a schimbat proprietarul iar noul vecin,cu ajutorul unei firme,a construit o anexa la casa dinsului,in lateral,spre gardul comun pe care il avem.
Aceasta anexa se afla la 1 metru lateral(peretele,care este facut din barne de lemn placate cu placi de osb) fata de gardul comun iar acoperisul depaseste nivelul gardului cu o distanta de aproximativ 10-15 centimetri. Anexa este prevazuta cu uluce de colectare a apei,dar acoperisul acesteia nu este prevazuta cu separatoare de zapada.
Acoperisul casei mele se intrepatrunde cu acoperisul anexei lui,existand riscul ca,iarna,in conditiile in care se aduna un strat consistent de zapada ,zapada de pe acoperisul casei lui sa cada pe anexa lui iar de acolo sa ajunga la baza fundatiei casei mele , iar zapada de pe acoperisul casei mele sa cada pe anexa lui iar de acolo sa ajunga tot la baza fundatiei casei mele!Mai mult de atat,zapada de pe casa mea poate provoca daune acoperisului din tabla tip tigla al anexei lui,generand pretentii posibil chiar financiare din partea lui.
Casa lui a fost construita in 2008,la fel cu a mea,dar anexa a fost construita in 2022.
Intrebarea la speta expusa este daca ,din punct de vedere legal e corect si daca exista vreo solutie legala pentru a fi evitate eventualele neplaceri care pot fi cauzate.
Va multumesc anticipat!
URGENT!Va multumesc anticipat pentru promptitudine!
Am primit somatie de executare imobiliara si as vrea sa fac contestatie la executare pentru ca din eventuala vanzare a imobilului achizitionat prin credit ipotecar la banca X,executorul nu si-ar recupera nici un ban in contul creditului de nevoi personale pe care l-am avut la banca Y,ba chiar as ramane fara casa si dator la 2 banci,in conditiile in care suma obtinuta din vanzarea imobilului nu ar acoperi soldul ramas.
Executorul nu se afla in localitatea mea de domiciliu,motiv pentru care va rog sa imi spuneti unde anume ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac pentru a depune contestatie la executare.Va multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli dosar executare silita
ce trebuie sa fac?
Buna ziua.
Indraznesc sa va retin atentia cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns.Imi poate spune cineva daca exista,si care ar fi,legea sau ordonanta sau documentul care reglementeaza taxele,onorariile si comisioanele percepute de un executor pentru un dosar de executare?
Un executor poate fi actionat in instanta pentru practicarea unor taxe abuzive intr-un dosar de executare?Exista vreo sansa de castig?
Va multumesc anticipat.
De un lucru sunt sigur:
-daca executorul imi va scoate casa la licitatie,la o suma evident mai mica,banca X la care am de platit creditul ipotecar de 43000 isi va lua probabil o mare parte din bani,poate chiar pe toti.
-in acelasi timp,banca Y care urmareste recuperarea debitului restant de 10000 euro nu isi va lua mare lucru,poate chiar nici un ban.
-eu voi ramane fara casa si dator la 2 banci:la banca X cu diferenta pana la 43000 euro iar la banca Y cu 10000 euro!
Nici nebun sa fiu si nu as mai plati vreun ban,pentru ca nu voi avea interes sa am poprire pe salariu,deci imi voi da demisia de la actualul loc de munca,oarecum stabil si voi munci fara forme legale in tara sau in afara ei.

In concluzie,am luat legatura cu executorul si urmeaza sa ma intalnesc in cursul saptamanii urmatoare cu dansul.
O sa ascult oportunitatile pe care mi le ofera dupa care o sa incerc sa-i explic speta de mai sus,cu speranta unei popriri pe salariu.
Va multumesc pentru timpul acordat si raspunsurile date.
Stima.
Am citit cu atentie si am retinut faptul ca este recomandat sa cad la o intelegere cu creditorul pentru plata acelui credit dar ma intereseaza cine hotaraste "obiectul" executariii silite,in speta,casa sau salariul-executorul sau creditorul?