In nici-un caz nu se pune problema muncii in afara unui contract, doar ca angajatorul prefera aceasta metoda ( colaborare PFA ), si vrea sa gasim alta metoda ( in afara unui contract clasic, fiindca atunci firma ar avea practic un singur angajat, si anume un minor ). De aceea, intrebarea mea era daca mai exista si alte solutii.
Am 17 ani ( implinesc 18 in decembrie ), si vreau sa ma angajez la o firma in care toti angajatii lucreaza insa pe baza de contracte PFA. Din cate am inteles, contabilul lor zicea ca eu nu as putea sa lucrez astfel ( sunt minor si nu am un certificat care sa ateste pregatirea profesionala ).
Proprietarul firmei e foarte interesat sa ma angajeze ( insa nu cu contract de munca clasic ), deci ar exista cumva alte modalitati ?
Ok, o singura intrebare mai am. Cum se procedeaza, trebuie sa faca o declaratie, prin care sunt de acord etc., sau se semneaza chiar in contract ? Intreb asta fiindca pt. obtinerea cardului, de exemplu, nu a fost nevoie decat de o declaratie, facuta pe loc doar de unul.
Nu exista chiar nici-o modalitate ca sa nu mai trebuiasca sa-i implic si pe ei? De exemplu, daca platesc in avans pe 6luni/1an, chiar nu inteleg de ce ar mai trebui sa garanteze cineva pentru mine. Multumesc.
As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de inchiriere imobil pe numele meu, chiar daca am doar 17 ani. Voi plati chiria in avans probabil , deci de inteles cu proprietarul chiar nu ar fi o problema, as vrea sa stiu doar daca e legal.