avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Chirie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Chirie minor

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de inchiriere imobil pe numele meu, chiar daca am doar 17 ani. Voi plati chiria in avans probabil , deci de inteles cu proprietarul chiar nu ar fi o problema, as vrea sa stiu doar daca e legal.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters235020 , utilizator 19:48, 4 Ianuarie 2012
Da, poti incheia direct pe numele tau dar trebuie ca si parintii sa semneze alaturi de tine.
Nu exista chiar nici-o modalitate ca sa nu mai trebuiasca sa-i implic si pe ei? De exemplu, daca platesc in avans pe 6luni/1an, chiar nu inteleg de ce ar mai trebui sa garanteze cineva pentru mine. Multumesc.
Nu garanteaza pentru tine. Pur si simplu minorii sub 18 ani au capacitatea civilă de exerciţiu restrânsă, adica poti decide in nume propriu dar ai nevoie si de acordul parintilor.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Ok, o singura intrebare mai am. Cum se procedeaza, trebuie sa faca o declaratie, prin care sunt de acord etc., sau se semneaza chiar in contract ? Intreb asta fiindca pt. obtinerea cardului, de exemplu, nu a fost nevoie decat de o declaratie, facuta pe loc doar de unul.
Semneaza in contract.

Alte discuții în legătură

Chirie sub 18 ani 10hours 10hours Buna ziua am 17 ani si vreau sa ma mut de la ai mei intr-un apartament cu chirie. Sunt capabil sa semnez eu contractul de inchiriere sau trebuie sa semneze ai ... (vezi toată discuția)
Minorul de 17 ani se poate caza la hotel, in nume propriu? jewelled jewelled Fiica mea in varsta de 17 ani are o intrunire cu prietenii, intr-o alta localitate decat cea de resedinta. Am convenit ca-i mai bine sa locuiasca la hotel ... (vezi toată discuția)
Imobil pe numele copilului minor kmelia_d kmelia_d Buna ziua, Dorim sa achizitionam un imobil nou iar Contractul vrem sa il incheiem pe numele copilului minor iar parintii cu drept de folosinta. Contract cu ... (vezi toată discuția)