As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de inchiriere imobil pe numele meu, chiar daca am doar 17 ani. Voi plati chiria in avans probabil , deci de inteles cu proprietarul chiar nu ar fi o problema, as vrea sa stiu doar daca e legal.
Nu exista chiar nici-o modalitate ca sa nu mai trebuiasca sa-i implic si pe ei? De exemplu, daca platesc in avans pe 6luni/1an, chiar nu inteleg de ce ar mai trebui sa garanteze cineva pentru mine. Multumesc.
Nu garanteaza pentru tine. Pur si simplu minorii sub 18 ani au capacitatea civilă de exerciţiu restrânsă, adica poti decide in nume propriu dar ai nevoie si de acordul parintilor.
Ok, o singura intrebare mai am. Cum se procedeaza, trebuie sa faca o declaratie, prin care sunt de acord etc., sau se semneaza chiar in contract ? Intreb asta fiindca pt. obtinerea cardului, de exemplu, nu a fost nevoie decat de o declaratie, facuta pe loc doar de unul.
Chirie sub 18 ani
10hours
Buna ziua am 17 ani si vreau sa ma mut de la ai mei intr-un apartament cu chirie. Sunt capabil sa semnez eu contractul de inchiriere sau trebuie sa semneze ai ... (vezi toată discuția)