avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Ksapul

Activitate Ksapul

Tatal meu are 73 de ani si doreste sa-si vanda casa. O poate face fara acordul mostenitorilor?
Discuție Tarif
Care este tariful unui avocat pentru găsirea hotararii de divort a mamei mele in arhiva, necunoscand numarul dosarului?
Mama a divorțat în 1993, locuieste cu mine, dar si-a pierdut hotărârea de divorț, fiind in imposibilitatea de a-si face carte de identitate decat provizorie pe 1 an. Tribunalul poate sa-i elibereze un duplicat? Mentionez ca mama este pensionară, iar întreprinderea la care a lucrat s-a desființat.
Actul de succesiune poate fii atacat? Daca da, de catre cine.
Discuție succesiune
Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii revine dupa succesiune.
In urma divortului , fosta mea sotie a fost de acord sa plateasca ratele la banca, iar eu sa am in grija copilul cu toate cheltuielile aferente. In cazul in care nu mai plateste ratele, banca poate cere angajatorului meu sa-mi puna poprire pe salariu, eu fiind imprumutatul la banca, iar fosta mea sotie co-debitor obligat bancii. Legea il poate obliga pe angajatorul meu sa-mi faca poprire pe salariu?
Am divortat anul trecut in luna august. Custodia copilului este la fosta sotie, dar copilul a locuit mereu cu mine. Fosta sotie s-a recasatorit in decembrie anul trecut. Mentionez ca fosta sotie a fost de acord sa nu-i platesc pensie alimentara atata timp cat copilul a locuit cu mine.Am decis sa ma mut cu chirie(pana acum am stat in casa fostei sotii platind numai o jumatate dintr-o chirie) impreuna cu copilul. Ma poate obliga fosta sotie sa-i platesc pensie alimentara? Copilul implineste 18 ani peste 11 luni.
Discuție succesiune
Tatal meu s-a recasatorit, din aceasta casatorie nu are copii. Intrebarea mea este:la decesul tatalui meu cat imi revine mie ca mostenire din proprietatea pe care o detine?