Prin ce modalitate poate renunta reclamantul la o actiune de divort ?Deoarece sotul a primit termen mai repede(in care eu sunt parata) si ma voi prezenta atunci ,ce pot sa fac pt.ca nu vreau sa ma prezint la termenul primit de mine,fiind vorba de aceeasi cauza.Sa nu ma trezesc ca eu ca reclamant nu ma prezint si poate paratul va fi si se va judeca in lipsa mea.se poate face ceva? (in afara de conexiunea dosarelor)?
Mai exact, reclamantul a cerut divort din vina ambelor parti sau prin acord. Eu pot in intampinare sa sciu ca doresc doar prin acord?(pt.a merge mai rapid). Sau se va lua in discutie si vina ambelor parti? Multumesc.
In cazul in care reclamantul dintr-un divort cu minor a cerut desfacerea casatoriei prin acord, iar eu in intampinare sunt de acord cu acest lucru, se mai cere prezentarea si audierea unor martori? Sau ,se termina rapid,tinand cont ca ambele parti doresc acest lucru.
Si copilul din Germania e minor. Au divortat in Germania,copilul ramanand la mama.Nu are nici o relatie cu acel copil si nici nu-i plateste pensie(cu toate ca s-a stabilit o suma),pe mama acelui copil neinteresand-o acest aspect.Prin urmare,cat trebuie sa i se dea copilului nostru? 16,5% sau 25% ?
In cazul divortului care este procentul pt.pensia de intretinere a copilului? Reclamantul mai are un copil din alta casatorie care locuieste in Germania,acesta neavand nici o legatura cu acel copil si nici nu-i plateste pensie.
Trebuie sa demonstrez cumva ca nu-i plateste nimic primului copil ,sau, simplul fapt ca exista acel copil duce la un anumit procent pt.pensia ce se cuvine celui de al 2-lea ?Multumesc.
S-a introdus actiune de divort inainte de intrarea in vigoare a noului cod.Reclamantul scria ca este de acord ca copilul minor sa fie incredintat mie,paratului, si cerea un program de vizita.Procesul va fi in martie.Eu,ca parat, urmeaza sa fac intampinare.Poate ma lamureste cineva,pt.ca n-am prea inteles ce mi-a spus avocatul. Trebuie sa fac o noua actiune(nu stiu daca asta e termenul) conform noului cod care intre timp a intrat in vigoare? Adica,daca reclamantul e de acord ca copilul sa fie cu mine,eu acum sa scriu ca vreau autoritate comuna? Sau,se face o intampinare in care sunt de acord cu cererile reclamantului, si in plus inca o hartie care sa corespunda cu noul cod?