avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

In cazul divortului care este procentul pt.pensia de intretinere a copilului? Reclamantul mai are un copil din alta casatorie care locuieste in Germania,acesta neavand nici o legatura cu acel copil si nici nu-i plateste pensie.
Trebuie sa demonstrez cumva ca nu-i plateste nimic primului copil ,sau, simplul fapt ca exista acel copil duce la un anumit procent pt.pensia ce se cuvine celui de al 2-lea ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters236612 , utilizator 18:04, 11 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara
da ,doar pentru faptul ca are doi copii procentul este diferti 1/3 din venit
Procentul nu este fix, poate fi de pana la 1/3 din veniturile nete ale paratului pentru cei doi copii.
La dosar trebuie depuse dovezi in sensul ca exista doi copii.
Functie de nevoile fiecarui copil se pot stabili procente diferite din acea treime.
In procesul dvs. se va stabili o pensie doar pentru copilul dvs., nu si pentru cel din oficiu (din Germania).
Parintele care are doi copii aflati in intretinere poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum maxim de 16.5 % pentru fiecare, din venitul realizat daca realizeaza venituri sau acest procent se raporteaza la venitul minim pe economie daca nu realizeaza venituri.
Acum,depinde care este situatia celuilalt copil, adica daca vorbim de un copil minor sau daca vorbim de un copil major aflat in continuarea studiilor ( max 26 ani), pentru ca daca vorbim de un copil care nu se afla in nici una din aceste situatii ( adica a ajuns la majorat si nu se afla in continuarea studiilor) atunci nu se mai poate vorbi de 2 copii aflati in intretinere ci doar de unul, adica al dvs.care banuiesc ca e minor.
Daca nu aveti detalii concrete asupra situatiei celuilalt copil, dvs. solicitati stabilirea pensiei in cuantum de 25 % din venitul realizat sau la venitul minim pe economie duap caz , iar paratul va trebui sa se apere aratand daca are sau nu inca un copil in intretinerea sa si sa probeze in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Si copilul din Germania e minor. Au divortat in Germania,copilul ramanand la mama.Nu are nici o relatie cu acel copil si nici nu-i plateste pensie(cu toate ca s-a stabilit o suma),pe mama acelui copil neinteresand-o acest aspect.Prin urmare,cat trebuie sa i se dea copilului nostru? 16,5% sau 25% ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere minor ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua, as dori sa stiu cat mai este procentul din venit acordat unui minor, cu titlu de pensie de intretinere in cazul in care cel care plateste mai are ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere 2 copii pompilias pompilias Fiul meu are 11 ani.Pensia primita de la tatal sau este de 16,5%. Tatal sau mai are un copil de 3 ani pe care il creste si care locuieste cu el si caruia ii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii tanad cont ca al doilea minor are gradul 1 de handicap badea_madalina badea_madalina am cerut in instanta sa mi se actualizeze pensia alimentara acordata de instanta in 2001 pentru 2 copii,mai ales ca cel de al doilea minor are gr 1 de handicap ... (vezi toată discuția)