avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate sdb

Activitate sdb

Cine are drept de vot intr-o comisie de cercetare disciplinara ? Presedintele comisiei,membrii (2 persoane),secretarul (o persoana) ?
Răspuns la discuția Membri comisie disciplina.
Persoana cercetata lucreaza in domeniul public,intr-o institutie de stat care e finantata prin venituri proprii,cum e regula in acest caz ? De asemenea,i s-a spus de pe o zi pe alta ca trebuie sa se prezinte la cercetarea disciplinara,ei nu ii s-a spus care e continutul referatului si probele pe care i s-a facut acest referat,i s-a spus ca va trebui sa faca aparea pe loc,de asemenea din comisia de cercetare disciplinara sunt unii membrii care n-au aceleasi studii pe care le are persoana cercetata precum nici vechime in acea companie. Multumesc !
Răspuns la discuția Membri comisie disciplina.
Comisie de cercetare disciplinara. Cel cercetat disciplinar are dreptul sa stie dinainte faptele pentru care este cercetat,continutul referatului si probele pe care acesta a fost realizat ?
Membrii unei comisii de disciplina trebuie sa aibe studii superioare ?
Salariatul care va trebui sa fie audiat in cercetarea disciplinara are dreptul sa cunoasca continutul referatului intocmit de un sef ierarhic ? Daca se poate acest lucru,in cat timp are dreptul sa vada acel referat ?
Intr-o cercetare disciplinara,cel care trebuie sa fie audiat,poate sa aduca ca si aparare,martori,persoane care au lucrat cu acel sef,care sa arate comportamentul abuziv,de ostilitate,intimidare,discriminare al sefului ierarhic care a facut un referat ?
Factura se emite ulterior,daca un client a platit in 30 Decembrie 2011,factura ii se emite in 15 zile. Trebuie sa trec si cursul valutar si valoarea in Euro pe care a platit-o,nu ? Mi se pare corect asa. Este vreun articol din lege,Codul Fiscal care sa stipuleze obligativitatea inscrierii pe factura fiscala emisa pentru o persoana fizica sau juridica a cursului valutar si a valorii euro platite de catre acesta ? Astept raspunsuri ! Multumesc mult !
De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa specific in factura fiscala cati euro a platit clientul si cat e cursul euro in lei ? Multumesc mult !
Răspuns la discuția Conditii de munca.
Asa spune mai multa lume din firma,e cunoscuta ca are probleme de comportament,dar nimeni nu face nimic (nu e vorba despre o firma privata..daca intelegeti). Mama i-a raspuns de curand si a incercat sa o puna la punct si pentru asta si alte "chestiuni" neadevarate i-a facut referat... Ce stiti despre chestiunea cu facturile fiscale ? Poate mama in cercetarea disciplinara sa aduca alti oameni din firma care au avut probleme cu ea ? Poate mama sa scrie in nota de la cercetare disciplinara ca ceea ce face ea se numeste hartuire,intimidare ?! Va multumesc mult !
Buna Ziua ! Sunt nou pe acest forum si as dori sa va pun niste intrebari.
Mama lucreaza intr-un birou cu o doamna care o tot terorizeaza,o injura expresii gen: (scroafa,putoare,nesimtita,prapadita etc),atacuri la persoana,cauta mereu o greseala si ridica tonul,cand vorbeste la telefonul mobil propriu noteaza pe o hartie ora la care vorbeste si cat a vorbit,ridica tonul la clienti si nu numai. Arunca cu obiecte gen: capsator,monitor dupa angajati,chestiunea e ca in acel caz nu au fost martori. Cand mama a fost injurata de aceasta "doamna" erau mai multe colege de serviciu in birou prezente. De curand i-a facut si un referat findca spunea ea nu isi indeplineste sarcinile de serviciu si ca vorbeste obraznic,ca a folosit stampila unei alte colege pentru stampilarea unei facturi fiscale desi i-a cerut acrodul acelei colege fiindca stampila proprie (pe inventar) s-a stricat si in plus datele de pe stampila (seria de CI) s-au schimbat,deci implicit trebuie schimbata si stampila.
De asemenea,i-a spus ca ea da ordine si ca trebuie sa le respecte indiferent de ce zic ceilalti si de ce spune legea. De exemplu,pentru un serviciu in Euro care este platit in lei de catre client,pe factura trebuie specificat cursul Euro si valoarea Euro ? De asemenea,fiindca a scris cursul Euro pe acele facturi fiscale si echivalentul in Euro i-a anulat mai multe facturi fiscale,desi legea spune ca in cazul unei greseli se taie cu o linie si se semneaza alaturi.

Ce se poate face in acest caz cu doamna aceasta ? Are dreptul sa aduca persoane din firma care au avut divergente cu ea la cercetarea disciplinara (deoarece de curand i-a facut si un referat).Ce poate face mama in acest caz ?

Multumesc !