avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate anatelea

Activitate anatelea

Buna ziua,
Am nevoie ca administrator al firmei pe care o detin. dar la care NU SUNT ANGAJATA sa predau niste documente contabilei.
Pentru a putea iesi din casa completez si declaratie pe propria raspundere cum ca ies in interes profesional si adeverinta de la angajator(desi eu repet sunt administratorul firmei si nu sunt angajata) pe care eu o completez cu numele meu si ca reprezentant legal si ca persoana care se deplaseaza? Practic imi fac singura adeverinta ?
Am inteles, insa din acest aliniat:

”e) pentru personalul didactic calificat care nu a funcţionat cu o normă întreagă sau care a
funcţionat cu ore peste norma întreagă se poate calcula un coeficient anual de vechime la
catedră prin împărţirea numărului de ore prestate de candidat în anul respectiv la numărul
anual de ore corespunzător funcţiei didactice cu normă întreagă din care a prestat ore,
avându-se în vedere numărul de săptămâni de activitate didactică din structura anului şcolar.
Coeficientul se calculează pentru fiecare dintre anii de funcţionare la catedră după obţinerea
gradului didactic II. Condiţia de vechime la catedră prevăzută se consideră îndeplinită atunci
când suma coeficienţilor anuali astfel calculaţi este de cel puţin 4, respectiv 3, în cazul
candidaţilor care au obţinut media 10 la examenul de definitivare în învăţământ”

se poate intelege faptul ca daca eu din cei trei ani in care am lucrat, am avut ore la plata cu ora peste norma, mi se poate calcula la vechime?

Intreb deoarece in cei trei ani dintre gradul II si gradul I pe care ii am lucrati, prin multele ore peste norma pe care le-am avut, eu as putea sa mai strang inca un an, cel de a-l patrulea necesar sustinerii.
Dar, in cazul meu se suspenda contractul individual de munca?
Am citit in anexa_om_5561_2011
Buna ziua, momentan beneficiez de concediu medical pentru TBC, lucrez in invatamant și urmeaza sa imi sustin gradul I, la anul (2019). Legea educatiei spune ca perioada concediului medical si cea de maternitate sunt considerate la vechimea efectiva la catedra, pentru sustinerea gradelor, insa nu este specificat niciunde daca si un concediu medical de asa lunga durata, precum cel de TBC, pe care l-am avut 8 luni intr-un an, resectiv 2018 și inca 4 luni in alt an calendaristic, adica 2019. Intrebarea mea este atata timp cat este considerat concediu medical, conteaza perioada pentru pentru care a fost oferit? Sau daca o perioada prea mare, se incadreaza la alta categorie? Nu am gasit nimic referitor la acest aspect. Mentionez ca in invatamant vechimea in munca, cea in invatamant si cea efectiva la catedra, necesara inscrierii la gradele didactice sunt 3 lucruri diferite.
Răspuns la discuția Decont naveta cadre didactice
Si aveti idee despre ce lege e vorba cand spun ei ca ”legea spune ca se tine cont de valoarea celui mai mic abonament pe ruta”? Pentru ca pe forumurile din invatamant am discutat problema si foarte multi au aceeai situatie, in care li se deconteaza valoarea cea mai mica de pe distanta respectiva si pur si simplu nu ne dam seama in baza carei legi. Multumesc
Buna ziua, Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie:
fac naveta la 50 km distanta, de 4 ori pe saptamana, spre scoala unde lucrez. Am facut naveta pana acum si cu trenul si cu microbusul, valoarea abonamentului fiind 360 de lei. De acum inainte as trece la naveta cu masina personala, insa in aceasta situatie mi se deconteaza valoarea bonurilor, plafonata la valoarea unui abonament pe ruta respectiva, la clasa a -II-a la CFR. In legea privind decontul navetei cadrelor didactice nu se specifica niciunde ca e vorba de echivalentul unui abonament la CFR, ci a unei firme transportoare de pe ruta, insa la scoala mi se spune ca exista inca o lege care reglementeaza transportul in interes de serviciu si care specifica, ca dintre toate variantele de abonamente de pe ruta respectiva se alege valoarea cea mai mica, prin urmare cea a CFR-ului, si care e de 150 de lei. Prin urmare intrebarea mea este de care lege se tine de fapt cont in aceasta situatie, eu fiind cadru didactic?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Din cate stiu, nu. Insa, persoana desfasurand activitati cu copii, in scoala si aflandu-se inca sub tratament are concediu medical pana la finalul tratamentului.
Buna ziua, in cazul unei persoane aflate in concediu medical cu indemnizatie 100%(tuberculoza) exista posibilitatea sistarii indemnizatiei daca au fost efectuate contracte de voluntariat pe perioada concediului? Dar in cazul contractelor pe drepturi de autor? Multumesc!