avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocatura

Activitate Cabinet de Avocatura

Răspuns la discuția Pasaportul inlocuieste CI?
Pasaportul, sau permisul de conducere le puteti utiliza pt. identificare ,dar pt intocmirea unor documente oficiale,ori la banca nu o sa il recunoasca ca fiind act de identitate si nu puteti face operatiuni cu el.In cazul locului de munca, depinde de angajator ,dar pt transmitere revisal are nevoie si de seria si numarul.CI
Răspuns la discuția program de lucru fractionat
Conform Codului Muncii:

Art. 109. - Durata normală a timpului de muncă

(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Art. 110. - Repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii

(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână
(3) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(4) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Dumneavostra puti contesta numai daca in contractul Individual de munca nu este specificat acest program si orele suplimentare .In cazul in care in contrac este specificat acest program si ati fost deacord cu el ,este mai greu sa il contestati.
Răspuns la discuția pensii militare
conform legii 164/2001 R ,au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) vârsta de 55 de ani;

b) vechime minimă în serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15
Răspuns la discuția pv contraventional
In baza procesului intocmit ,eu va fac contestatia ,o trimit pe email si dumneavoastra o depuneti la registratura judecatoriei in orasul unde vi s-a intocmit procesul-verbal.
Răspuns la discuția pv contraventional
Cand primiti procesul -verbal,dati-mi un mesaj pe stoica_ioan2000@yahoo.com,si va ajut cu o contestatie.
Răspuns la discuția pv contraventional
In situatia in cara a fost intocmit un proces-verbal de constatare a contraventiei,veti primi la adresa din CI,copia procesului-verbal si instiintarea de plata ,prin posta ,cu aviz de insotire,in cel mult 30 de zile, de la incheiere.Aveti dreptul la contestatie in termen de 15 zile de la data primirii,la Judecatoria din zona Postului de Politie
Răspuns la discuția pv contraventional
Atunci de unde stiti ca vi s-a intocmit proces-verbal?
Daca nu ati reusit ,sunati la tel.0743921897,si va pot ajuta.In aceasta perioada intocmesc documentatia completa pt o astfel de firma.
Răspuns la discuția Loc de parcare
Mergeti la Serviciul Administrare Domeniul Public ,din cadrul Primariei si cereti relatii,in legatura cu situatia terenului.
Răspuns la discuția intrare in Barou
da ,nimic......................