avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate evelina78

Activitate evelina78

PUTETI SA IMI MENTIONATI MACEASTA LEGE?
Aveți idee daca trebuie sa fac o verificare metrologica a apometrelor înainte de a merge în instanță?

latka a scris:

În instanță, nu există vreun temei legal pentru această hotărâre. Legea 196 din 2018 prevede doar obligativitatea montării apometrelor, nu a celor cu transmisie radio.

Buna ziua! Care este temeiul legal prin care asociația îmi baga pe gât plata pierderilor de apă, doar pentru faptul că nu am apometre cu citire radio?
Acum 6 luni m am trezit cu 209 lei in plus. Am făcut scandal și o adresă scrisă ( la care nici până azi nu am primit răspuns) și s a reglat suma de plata. Acum președintele a strâns semnături de la cei cu apometre radio că își dau acordul sa suportăm noi (4 familii care nu au apometre cu citire radio) pierderile de apa. Unde să mă adresez? Politie? Judecătorie?
Răspuns la discuția SOS
Exista administratorul. Tocmai am vb cu el la telefon, doar ca este de rea credinta.

Adeverinta contine vechimea in munca, vechimea in specialitatea studiilor, daca am avut concediu fara plata sau concediu medical.

Este obligat sau nu, stie cineva? Multumesc
Răspuns la discuția SOS
Aceasta perioada este trecuta in cartea de munca. Dar este o adeverinta tip care trebuie completata si asta imi da batai de cap.

Am citit si am inteles ca angajatorul ( chiar daca firma s-a desfiintat) are obligatia sa elibereze adeverinte, la cerere si ori de cate ori este nevoie.

ITM-ul nu poate sa-mi completeze acea adeverinta, ei pot sa-mi ofere o copie dupa Revisal care nu imi este necesara pt dosarul de examen.
Răspuns la discuția SOS
Da, asa este. Dar daca am carte de munca tot am acest drept, nu-i asa?
Discuție SOS
Buna seara,

Rog indrumare si ajutor.

AM nevoie de o adeverinta de la fostul angajator ( care a inchis firma) pentru sustinerea unui examen la primarie. ( este o adeverinta tip, Anexa 1)

Am vorbit cu administratorul care refuza sa-mi completeze adeverinta pe motiv ca el nu mai detine acea calitate.

Eu am carte de munca cu toate inscrisuriele dar de la primarie imi trebuie la dosar fix acea adeverinta ( asta este birocratia).

Citind, am aflat ca angajatorul este obligat sa elibereze adeverinte ori de cate ori este cazul timp de 50 ani. Chiar daca nu mai are calitatea de administrator azi, a avut pe vremea aceea - eu cer adeverinta de pe vremea cand eu am fost angajata si dansul administrator.

ITM-ul nu are cum sa -mi completeze acea adeverinta, cel mult sa-mi elibereze o copie dupa revisal, copie care nu ma ajuta la examen ( trebuie acea adeverinta completata).

Rog ajutor si indrumare. Multumesc !!!!!
Daca pana la urmatoare inselare mai aveti un copil , il privati de dreptul lui de la tata ?

Imi pare rsu, dar cred ca nu va priveste acest aspect..eu am intrebat ceva si dumnevoastra raspundeti altceva. Cititi inainte intrebarea inainte de a raspunde....
Da, ideal ar fi sa accepte sa facem acum partajul voluntar in care el sa cedeze partea fetitei...
Daca o sa aduc dovada ca amanta recunoaste ca a avut legaturi cu sotul meu si recunoaste si el, cred ca este suficient.

Inregistrarile video in care recunosc amandoi sunt acceptate?