avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaeelena

Activitate nicolaeelena

Buna ziua,
O persoana fizica neautorizata poate incheia un contract de consultanta financiara PRO BOMO cu o persoana juridica? In ce conditii si conform carui act normativ?
Multumesc.
Penalitatilor de neplata pana la 30 septembrie 2015 a impozitul pe terenul agricol datorat de persoanele fizice primariilor comunale, intra sub incidenta Ordinului MFP 3831/2015 de aplicare a OUG 44/2015 ?
sau
Referindu-ma la cele doua acte normative, acestea se aplica si in cazul impozitului pe terenul agricol datorat de persoanele fizice?
Răspuns la discuția Impozit pe cladire rezidentiala
Multumesc.

Răspuns la discuția Impozit pe cladire rezidentiala
multumesc.
In locuinta de domiciliu are sediul si un PFA pe numele unui membru al familiei. Acesta utilizeaza propriul dormitor pentru desfasurarea activitatii, fiind-i necesar un calculator si o imprimanta. PFA-ul nu a platit niciodata de la infiintare: utilitati, chirie sau alte sume pentru desfasurarea activitati in imobilul respectiv.
Cum va fi impozitata cladirea: in categoria rezidentiala sau nerezidentiala?
Pentru veniturile in lei obtinute de persoana fizica in baza contractului de arenda completat cu act aditional in care apare urmatorul articol unic, se depune declaratia 200 pentru anul agricol 2012-2013 si se datoreaza impozit pe venit? "ART. UNIC Incepand din anul agricol 2011-2012 potrivit modificarilor aduse de ONG 125/2011 la art. 62 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, ARENDATORUL DETERMINA VENITUL NET DIN ARENDA IN SISTEM REAL, AVAND OBLIGATIA DEPUNERII DECLARATIEI PRIVIND VENITUL REALIZAT LA ORGANUL FISCAL COMPETENT, IN VEDEREA DETERMINARII SI PLATII IMPOZITULUI ANUAL AFERENT VENITURILOR REALIZATE DIN ARENDA" Mentionez ca produsele agricole rezultate de pe terenul arendat sunt vandute de arendas la o unitate specializata pentru colectare, arendatorul primind arenda in bani, conform contractului.

O persoana fizica care avea in portofoliu actiuni la doua societati listate pe bursa le-a vandut in cursul anului trecut obtinand un profit pentru care datora in anul curent impozit de 16%. La doua luni dupa tranzactie persoana decedeaza ramanand ca si active un teren agricol sub un hectar pentru care succesiunea nu poate fi dezbatuta de mostenitori pentru ca nu sunt toti in tara.
Inrebari: - impozitul pe venit datorat de persoana decedata mai trebuie achitat ???
- in situatia in care impozitul respectiv este datorat de mostenitori la dezbaterea mostenirii vreau sa stiu daca pana la acea data ( 1-2 ... X ani) statul calculeaza penalitati.
spatiul de locuit dat in folosinta gratuita printr-un contractul de comodat, intre doua persoane fizice, autentificat la notar, poate fi inchiriat de catre comodatar ( cu acordul comodantului) unei persoane juridice ca spatiu de firma?
daca DA: cum se platesc utilitatile (gaz, apa, electricitate, etc...) de catre persoana juridica care a inchiriat daca acestea raman pe numele proprietarului, respectiv comodantului ?
Răspuns la discuția Zile de concediu de odihna
multumesc.
cum se calculeaza vechimea in munca pentru stabilirea zilelor de concediu de odihna unei persoane care are intreruperi repetate in activitatea profesionala cu intrare in somaj si fara somaj. am nevoie si de actul normativ. multumesc.