avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu de odihna

cum se calculeaza vechimea in munca pentru stabilirea zilelor de concediu de odihna unei persoane care are intreruperi repetate in activitatea profesionala cu intrare in somaj si fara somaj. am nevoie si de actul normativ. multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicolaeelena , utilizator 17:48, 29 August 2013
1. Nu exista niciun act normativ (de la lege la ordin de ministru) care sa reglementeze modul de calcul al vechimii in munca.

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca. Asadar, vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.

2. Perioada in care salariatul a beneficiat de indemnizatie de somaj in temeiul Legii 76/2002 nu constituie vechime in munca sau in specialitate.

In situatia persoanelor care au beneficiat de indemnizatia de somaj, perioadele respective constituie vechime in munca numai daca drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991 , deoarece, potrivit art. 15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj sau de integrare profesionala constituie vechime in munca.
.Legea nr1/1991 a fost abrogata de Legea 76/2002 , privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, incepand cu data de 01.03.2002.

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda sporul de vechime in munca? Augusta2010 Augusta2010 Daca primaria a angajat persoane potrivit art. 78 si 79 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)
Somajul la vechime uatscortarunou uatscortarunou Buna ziua. Vreau sa stiu daca somajul se adauga la vechime in munca, cand vreau sa ma angajez in alta parte. (vezi toată discuția)
Ajutor somaj 1995 Lilianazeres Lilianazeres Buna seara.As dori sa stiu daca perioada de ajutor de șomaj se consideră vechime in munca sau numai cotizație pentru aceea perioada.Astept ... (vezi toată discuția)