Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bcmig

Activitate bcmig

Răspuns la discuția Clauze abuzive credit ipotecar
Credit ANL derulat prin BCR.
Buna ziua,
As vrea sa va supun atentiei o problema pe care o am cu un contract de credit ipotecar, cu speranta unui raspuns. Am un contract de credit ipotecar cu ipoteca de rangul I in favoarea constructorului pentru o casa. Clauzele de stabilire a dobanzii au fost impuse la vremea respective (2000, citez exact ca in contract):
“1.Nivelul dobanzii este de 7% pe an aplicata la valoarea in EURO a creditului, platibila in lei la cursul de schimb pentru vanzarea in valuta, din data platii, practicat de banca derulatoare.
2. Dobanda poate fi indexata in functie de evolutia ratei dobanzii in EURO practicata pe piata financiara.
3. In cazul imprumutatului cu varsta sub 35 de ani, dabanda de la articolul 5.1 se modifica automat in luna in care implineste varsta de 35 de ani, la un nivel de 9% /an exprimata in EURO.”
Mentionez ca clauzele respective au fost impuse la vremea respectiva (pentru a achizitiona o casa/apartament)si nu aveai alta posibilitate decat sa accepti tacit conditiile impuse. Consider clauzele 2 si 3 abuzive. Credeti ca daca ma adresez unei instante pot avea castig de cauza pentru recalcularea dobanzii si cam ce costuri implica?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Chiriasul nu vrea sa plateasca
Va multumesc pentru raspuns. Cat poate dura decizia executorului pentru a-l da afara din casa, luni sau ani?. Exista vreo alta posibilitate in care sa nu implic judecatorul?
Am o casa inchiriata cu contract de inchiriere inregistrat, care expira in luna iunie a.c. Chiriasul nu vrea sa mai plateasca, intarzie cu plata utilitatilor (luna trecuta a fost debransat de catre electrica), nu raspunde la telefon, desi este acasa. Cum pot sa procedez sa-si plateasca chiria sau sa-l scot din casa?