Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive credit ipotecar

Buna ziua,
As vrea sa va supun atentiei o problema pe care o am cu un contract de credit ipotecar, cu speranta unui raspuns. Am un contract de credit ipotecar cu ipoteca de rangul I in favoarea constructorului pentru o casa. Clauzele de stabilire a dobanzii au fost impuse la vremea respective (2000, citez exact ca in contract):
“1.Nivelul dobanzii este de 7% pe an aplicata la valoarea in EURO a creditului, platibila in lei la cursul de schimb pentru vanzarea in valuta, din data platii, practicat de banca derulatoare.
2. Dobanda poate fi indexata in functie de evolutia ratei dobanzii in EURO practicata pe piata financiara.
3. In cazul imprumutatului cu varsta sub 35 de ani, dabanda de la articolul 5.1 se modifica automat in luna in care implineste varsta de 35 de ani, la un nivel de 9% /an exprimata in EURO.”
Mentionez ca clauzele respective au fost impuse la vremea respectiva (pentru a achizitiona o casa/apartament)si nu aveai alta posibilitate decat sa accepti tacit conditiile impuse. Consider clauzele 2 si 3 abuzive. Credeti ca daca ma adresez unei instante pot avea castig de cauza pentru recalcularea dobanzii si cam ce costuri implica?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bcmig , utilizator 22:41, 21 Octombrie 2014
Cu cine ati incheiat contractul de credit?
Credit ANL derulat prin BCR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comison de risc banca andra68 andra68 Ma alatur celor nemultumiti pe aceasta tema. Am sa punctez nelamuririle si intrebarile mele. 1.Am un credit de nevoi personale pe o perioada de 6 ani, dobanda ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre pf floridradi floridradi Conform OG 13/2011 ce prevede ca : 'Art. 3. - (1) Rata dobanzii legale remuneratorii se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni lukyradu lukyradu Am obtinut in anul 2007 un credit ipotecar in val.de 65.000 franci. Până în prezent am plătit ratele la zi, dar de acum încolo nu se știe dacă voi ... (vezi toată discuția)