avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plateasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plateasca

Am o casa inchiriata cu contract de inchiriere inregistrat, care expira in luna iunie a.c. Chiriasul nu vrea sa mai plateasca, intarzie cu plata utilitatilor (luna trecuta a fost debransat de catre electrica), nu raspunde la telefon, desi este acasa. Cum pot sa procedez sa-si plateasca chiria sau sa-l scot din casa?
Cel mai recent răspuns: bcmig , utilizator 09:08, 15 Martie 2012
trebuie să puneți chiriașul în întârziere prin executorul judecătoresc sau să-l chemați în judecată pentru executarea obligațiilor contractuale. Apoi puteți cere instanței rezilierea contractului bazate pe neaducerea la îndeplinire a obligațiilor ce-i revin în virtutea contractului de locațiune, respectiv neplata chiriei, a utilităților.
Va multumesc pentru raspuns. Cat poate dura decizia executorului pentru a-l da afara din casa, luni sau ani?. Exista vreo alta posibilitate in care sa nu implic judecatorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu inchiriat-chiriasul nu a platit chiria hambra hambra Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. De cateva zile chiriasul nu si-a platit chiria, dar nu a platit niciodata nici utilitatile, respectiv ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic blahblah blahblah In oct. 2006 am inchiriat apartamentul proprietate personala unei societati comerciale cu titlu de sediu reprezentativ. Au achitat chiria cu oaresce ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)