avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate gabygrass

Activitate gabygrass

Da sunt semnate de șeful compartimentului și de cel ce le întocmește.

Cornel Vasile a scris:

Graficele sau pontajele le aveti semnate de angajator?

Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile lucram in deficit de personal astfel ajungand sa facem ore suplimentare , o parte din ele adica cele din iulie pana in decembrie 2022 ne-au fost platite incepand din ianuarie 2023 nu ni le-au mai platit .Pana in prezent am strans o gramada de ore neplatite nu mai zic ca nici concediile nu le-am efectuat decat partial 10-20 zile mexim fiecare tot din acelasi motiv.Intrebarile mele ar fi cam asa. 1) Ce putem face sane luam zilele libere in contul orelor lucrate daca nu ni se platesc si nici unitatea nu vrea sa ne aprobe liberele pe motivul deficitului de personal? Ce putem face daca nu avem hartie scrisa de unitate pentru efectuarea acelor ore suplimentare fiind doar intelegere intre noi si unitate dar nimic semnat? Putem in caz de ceva sa demonstram cu graficele de lucru ca s-au efectuat acele ore? Mltumesc anticipat pentru sfaturi si raspunsuri.
Bună ziua am o situație urata, în urma cu 5 ani am divorțat de comun acord de soție însă după o perioada scurta ne-am împăcat și conviețuim în continuare împreună cu fi a noastră. În tot acest timp am ridicat o casa în curtea socrilor cu acordul lor însă în urma cu un an socrul meu a decedat. De atunci a început balamucul cu soacra mea care la un moment dat a scăpat-o gura ca noi nu avem nimic ca totul adică casa ridicata de noi e a ei ca a făcut acte pe numele ei. Adică casa în care am investit în toți anii ăștia ne-a fost luata de soacra. Ar fi cam asa, socrul meu nu a semnat nici un act legat de asa ceva era și el divorțat și partaj nu este făcut, noi putem demonstra cu cu banii ce i-am avut în jur de 50000 de euro, o parte moștenire de pe urma părinților mei dar și cu martori ca eu am ridicat și am făcut cu mâinile mele aceasta casa. Rămâne de demonstrat dacă socrul meu a semnat acele acte. Întrebările mele ar fi: 1)Mai putem face ceva sa facem actele la casa pe numele nostru? 2) Cum putem demonstra dacă socrul meu a semnat sau nu actele ținând cont ca eu am niște acte originale cu semnătura lui? 3) Dacă nu putem obține actele ne putem măcar recupera investiția? Cu respect și apreciere aștept răspunsurile dumneavoastră.

Buna ziua am si eu o problema in 2016 mi-a decedat mama si am fost la casa de pensii pentru a depune actele pentru banii din pensii ca re nu le-a luat , am depus actele in septembrie 2016 si am asteptat ,mi-au trimis banii in ianuarie 2017 iar acum la aproape 3ani dupa un control al curtii de conturi la casa de pensii sunt instiintat ca trebui sa returnez o suma de bani innapoi cum ca am incasat mai multi bani culmea asta in conditiiile in care la data la care am depus actele in afara de banii care i-am primit mai era o suma de bani care spun ei s-ar fi prescris ca ar fi trecut 3ani, banii aceia fiind pe ultimele 2luni din 2014 si primele din 2015 .Imi puteti spune va rog :1Daca eu am depus actele in septembrie 2016 iar acei bani erau restante de la sfarsitul lui2014 si inceputul lui 2015 cum s-au prescris in conditiile in care eu am primit banii de la ei in ianuarie 2017? 2. Cum poate ei sa ma puna sa platesc niste bani din cauza ca cel care a intocmit dosarul a gresit sau cum a spus acea doamna a gresit programul cu ce sunt eu de vina? Cum banii care eu aveam dreptul sa-i primesc s-au prescris innainte de 3 ani sa cei care zic ei sa-i dau innapoi nu se prescrie? Poate anaful sa se bage sa recupereze banii fara actiune de judecata? Ce se poate face in acest caz ? Multumesc frumos.
Buna ziua va rog frumos puteti sa-mi spuneti daca am o intreprindere familiala deschisa pe agricultura inclusiv culturi de legume pot deschide un magazin mixt ?Daca prin aceasta firma nu pot face acest magazin ,mai pot deschide un srl pentru a face acest magazin mixt in care sa pot vinde legume si fructe, lactate si branzeturi ,sucuri naturale etc.Care sunt codurile caen necesare si conditiile pentru un astfel de magazin .Multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
am o rugaminte ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Discuție succesiune
buna ziua am parintii decedati amandoi tata in martie 2015 si mama in ianuarie 2016 problema e ca fratele meu vrea neaparat succesiunea spunand ca tot ce au parintii nostri se imparte egal la doi.acum va intreb daca parintii mei sunt divortati din 2004 dar au convietuit impreuna iar tata nu este tatal legal si al fratelui meu si divortul a fost amiabil intre ei fara partaj cum se imparte masa succesorala?fratele meu are drept de mostenire si la tata chiar daca sunt unicul lui copil?ce trebui sa fac in situatia asta? va rog sa-mi raspundeti si va multumesc.cu respect niculae gabriel