avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Activitate Stingray

Activitate Stingray

Acte necesare procura succesiune. Am urmatoarea situatie: am fost 4 frati, in 2002 a decedat tatal nostru, dupa care am facut succesiunea intre noi cei 4 frati si mama. In 2018 a decedat unul dintre frati, iar in 2020,mama. Vrem sa deschidem succesiunea, după mama, si avem o problema cei 3 copii ai fratelui decedat care nu sunt in localitate, unul este in alt oraș din tara iar ceilalți doi in străinătate, sunt de acord sa ne facă procuri de reprezentare. Întrebarea mea este, ce documente trebuie sa le punem la dispoziție, pentru notar si consulat, pentru a împuternici pe unul dintre noi sa-i reprezentam la dezbaterea succesiunii?
In cazul in care am mostenit un autovehicul pe care deja l-am inregistrat la primarie (taxe si impozite) obtinand decizia de impunere mai am nevoie pentru inmatriculare si de fisa de inmatriculare ?
Soluţia într-un dosar penal judecat în camera preliminară mi se va transmite cu tot cu motivare sau pentru aceasta trebuie sa fac cerere ?
Am fost constituit parte civilă într-un dosar penal deschis pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost clasat de procuror iar în judecătorul de cameră preliminară a menţinut soluţia procurorului. Menţionez că am depus un număr de cinci cereri (pentru studierea dosarului) către procuror pe parcursul cercetării penale la care nu am primit niciun răspuns. Deci unde se găseşte acum dosarul şi cum îl pot studia?
Sunt parte vatamata intr-un dosar penal ce au fost instrumentat de un organ de politie partinitor (ca sa nu zic corupt) ce mi-a spus din prima secunda, impotriva tuturor probelor, ca va propune procurorului o solutie defavorabila mie, fapt ce s-a si intamplat.
I-am solicitat procurorului de caz din toamna si pana astazi in mai multe randuri sa fiu audiat, solicitari pentru care nu am primit niciun raspuns. Azi interesandu-ma la parchet de ultima solicitare depusa acum 45 de zile de ce nu am primit niciun raspuns mi s-a comunicat faptul ca dosarul este solutionat de 46 de zile si ca trebuie sa primesc un raspuns...
Mentionez ca la fiecare cerere facuta catre procuror, altele decat cele cu privire la audiere, am primit raspuns dupa circa 50 de zile (cu iesire antedatata fata de data postei).
Un si cum as putea sa reclam procurorul pentru aceasta situatie?
Am fost instiintat ca dosarul a fost inaintat la Parchet cu propunere de clasare, eu ce mai pot face in cauza asta?
Am primit rezultatele expertizei tehnice auto pe care am inteles ca am dreptul sa le contest, contestatia se dupune la procuror sau la politistul care se ocupa de actele prealabile?
Odata cu obtinerea rezultatelor in urma expertizei tehnice auto comisarul politiei judiciare trebuie sa propuna inceperea/neinceperea urmaririi penale imediat sau mai sunt niste etape?
Sunt mintit de trei luni ca in dosar se efectueaza o expertiza tehnica auto, intrebarea mea este cat timp poate dura aceasta? Exista un numar de inregistrarea cand a inceput sau ceva de genul asta? Pot lua legatura cu expertul? La ce documente din dosar as avea acces?
Imi poate spune cineva cine este superiorul pe linie ierarhica a comisarului ce se ocupa de actele premergatoare? Pot avea acces la datele dosarului in momentul acesta (ma refer strict la numere de inregistrare etc) intrucat de 3 luni sunt mintit ca exista in derulare o expertiza tehnica auto. Pot lua legatura cu respectivul expert?