avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra88m

Activitate Alexandra88m

Răspuns la discuția Contract uzufruct viager
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Contract uzufruct viager
Și care este procedura pt curatela? Este necesara o adeverință de la IML? Trebuie apelat la un avocat sau direct la autoritatea de tutelă?

Mulțumesc,


Cristinel Horeanu a scris:

Buna seara,
În afară de cazurile prevăzute de lege, instanţa de tutelă poate institui curatela:
a) dacă, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a unei infirmităţi fizice, o persoană, deşi capabilă, nu poate, personal, să îşi administreze bunurile sau să îşi apere interesele în condiţii corespunzătoare şi, din motive temeinice, nu îşi poate numi un reprezentant sau un administrator;
b) dacă, din cauza bolii sau din alte motive, o persoană, deşi capabilă, nu poate, nici personal, nici prin reprezentant, să ia măsurile necesare în cazuri a căror rezolvare nu suferă amânare.

Răspuns la discuția Contract uzufruct viager
Doamna pare destul de lucidă, știe când are programari la doctor, ce medicamente trebuie sa ia, poarta conversații..

Dar exista totuși posibilitatea să se stabileasca la IML că are discernământ, chiar daca are Alzheimer?

Mulțumesc,


raluk0207 a scris:

Dacă starea de sănătate mintală nu este degradată complet, cu un certificat medico legal psihiatric care să ateste că persoana încă are discernământ, boala fiind în faza incipientă și ca poate semna în mod valabil un contract, puteti încheia întreținerea direct cu dânsa.

Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ani care este diagnosticata cu Alzheimer și alte probleme de sănătate, care nu ii mai permit sa se îngrijeasca singura. Doamna nu are soț sau descendenți direcți care sa se ocupe de îngrijirea ei. Are însă un nepot de frate cu care are o relație apropiată. In prezent nu se mai poate descurca singura, are ameteli, nu poate ieși din casă (locuiește singura). Doamna dorește să îi facă un contract cu clauza de întreținere acestui nepot, însă înțeleg că legea nu permite întocmirea unui contract în cazul ei. Ce ar putea face in această situație? Se poate apela la curatela? Va mulțumesc!
Va scriu aceste randuri in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.

Tatal meu a fost diagnosticat cu tulburare deliranta persistenta. Acest lucru s-a intamplat dupa ce a fost internat nonvoluntar intr-o sectie de psihiatrie dupa ce a atacat-o pe mama mea - a lovit-o in cap cu pumnii si picioarele si apoi cu un obiect metalic, tot in cap. Mama a ajuns in stare destul de grava la spital insa si-a revenit foarte repede, nu a avut leziuni interne, la cap i s-au pus niste copci, iar la maini bandajata - a fost externata dupa 2 saptamani (putea fi externata si dupa o saptamana insa a avut o taietura la mana care trebuia ingrijita).

Mentionez ca in ultimele 2 luni tatal meu a renuntat la munca, nu a mai iesit din casa in aceasta perioada, motivand ca niste persoane "intelese" ar fi incercat sa-i puna viata in pericol, nu a vrut sa dea detalii exacte nici sa mearga la politie atunci. Motivatia lui a fost ca in dimineata cand s-a intamplat atacul, mama ar fi aruncat la gunoi ceva suspect, convins fiind ca il otraveste sistematic de mai mult timp.

In prezent este internat si evaluat de comisii de medici si de IML pentru a se stabili daca a avut discernamant.

Sunt foarte speriata, pe langa socul pe care l-am avut pentru ceea ce s-a intamplat cu ei (tata era o persoana foarte linistita, nu mi-as fi imaginat niciodata ca ar ajunge sa creada ca este otravit de mama si sa faca ceea ce a facut), acum imi este teama de ceea ce s-ar putea intampla in continuare dpdv juridic.

In mod normal ar trebui internat intr-o clinica care ar trebui sa-i acorde ajutor specializat, dar ar putea fi incadrat la tentativa de omor si pus sub acuzare avand in vedere starea lui? Ar trebui sa angajam un avocat?

As aprecia foarte mult un sfat din partea Dv. Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

In cazul unui SRL care nu are activitatea la sediu sau la un punct de lucru, ci la terti, poate adauga ca activitate secundara 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, tot cu activitate la terti? Este vorba de un website care ofera un abonament contra cost sau carti in format pdf.
Ma intereseaza daca in acest caz domeniul de activitate este potrivit si daca e obligatoriu sa existe punct de lucru sau poate fi folosit tot asa, cu activitate la terti?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Recuperare TVA
Va multumesc!
Răspuns la discuția Modificare SRL-D
Va multumesc!
Buna ziua,

Care este procedura de modificare din SRL-D in SRL la perioada implinirii celor 3 ani fiscali? Stiu ca trebuie facuta din nou rezervare de denumire la Registrul Comertului si actualizarea actului constitutiv? De ce documente este nevoie exact si cam cat timp dureaza aceasta procedura?

Multumesc, anticipat
Discuție Recuperare TVA
In cazul unui SRL care achita lunar TVA la stat, in cazul in care intr-o luna TVA deductibil este mai mare decat TVA colectat, diferenta intra pe TVA de recuperat? In acest caz, aceasta diferenta se poate deduce din TVA-ul colectat pe luna urmatoare sau trebuie recuperata de la stat?

Multumesc anticipat.