avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana_Marcela_N

Activitate Roxana_Marcela_N

Va rog cine este disponibil pentru consultanta.
Poate fi obligatorie o ora pe care nu o plateste nimeni? Asta e raspunsul pe care il caut. Va multumesc tuturor.
In regulamentul intern scrie clar ' adaugand pauza de pranz' la cele 8 ore, pe cand in regulamentul special dedicat sectiunii time and attendance policy scrie ca "orele zilnice de munca incep de la ora 8.00 si se termina dupa 8 ore de munca efectiva de la inceputul programului' nemaispecificand si programul de masa care s-ar adauga obligatoriu. mi se parea clara diferenta de formulare din cele doua.
Am recitit regulamentul interior si time and addendance policy.In primul scrie ca "prezenta la lucru se desfasoara dupa un program flexibil, in conformitate cu ora de sosire la birou, in limita celor 8 ore de munca si adaugand pauza de pranz". In time and attendance policy scrie ca "durata pauzei de pranz este flexibila, maximum 1 ora, intre ora 12.00 si 14.00" si ca "orele zilnice de munca incep de la ora 8.00 si se termina dupa 8 ore de munca efectiva de la inceputul programului (adica prin pontaj), dar nu mai tarziu de 6.30PM". Deci cumva cele doua se bat cap in cap. De ce sa ma leg eu la cap cu solicitari atata timp cat regulamentul imi permite asta. Ma gandesc sa nu fac valuri undeva unde nu imi doresc asta. Intrebarea finala: un angajator poate obliga un angajat sa isi ia pauza de pranz?
Buna ziua,
Lucrez la o companie care are are programul de la 9 la 6, incluzand si o ora de pauza. In regulamentul interior este specificat ca obligativitatea angajatului este sa efectueze cele 8 ore zilnice. De aici eu deduc ca daca nu imi iau pauza de masa pot sa plec la 5 acasa. Mai e ceva de care trebuie sa tin cont inainte de a imi ajusta programul ocazional cu aceasta pauza "indecenta"? Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. Imi puteti oferi un update cu articolul din legislatie care obliga angajatorul sa elibereze la solicitarea mea adeverinta de vechime? Eu am solicitat angajatorului curent sa faca ei aceasta solicitare catre ITM si m-au trimis pur si simplu sa o fac eu personal. As vrea sa le raspund documentat cu articolul care ii obliga sa o faca ei, eu neavand carte de munca deschisa la ei si de fapt deloc de cand mi-am inceput activitatea in munca. Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Practic eu inteleg ca doar suspendarea contractului de munca ar explica si suspendarea dreptului meu de a mai primi bonusul aferent unei perioade in care eu inca am fost angajata? Corect?
Buna ziua,
Ma pregatesc sa nasc la mijlocul lunii Iulie si la firma la care lucrez se acorda bonus pentru fiecare trimestru. Astfel eu voi lua zilele de concediu anual ramase in luna iunie (ultima luna din trimestrul 2) si restul de cateva zile voi veni la birou. Practic de la 1 Iulie voi intra in concediul de maternitate timp in care contractul de munca este inca valabil. Abia dupa terminarea celor 126 de zile contractul va fi suspendat. Plata bonusului se face cel mai probabil in luna August cand as fi tot in acel concediu de maternitate deci cu contract de munca inca valabil. Puteti sa imi spuneti ce legislatie exista pe aceasta tema si cum as putea eu evita sa fiu furata de compania minunata la care lucrez. Nimeni nu ma informeaza despre aceste informatii si toti se feresc sa vorbeasca despre subiect.Multumesc anticipat. Roxana
Buna ziua. Va scriu ca urmare a situatiei de la locul de munca in care nu ni se ofera diurna sub motivul ca avem card de credit de la companie, dar care desigur pentru orice cheltuiala presupune oferirea tuturor chitantelor. Cu toate acestea in fluturasul de salariu apare diurna la zona diurna nedeductibila si apoi retinere diurna nedeductibila cu aceeasi valoare.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cu referiri din lege pentru a putea combate aceasta pratica buna pentru firma, dar complet incorecta fata de angajati. Va multumesc.