avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauză de masă de o oră în mijlocul programului, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauză de masă de o oră în mijlocul programului, care astfel ajunge la 9 ore/zi. Dacă nu o iau pot pleca cu o oră mai devreme acasă?

Buna ziua,
Lucrez la o companie care are are programul de la 9 la 6, incluzand si o ora de pauza. In regulamentul interior este specificat ca obligativitatea angajatului este sa efectueze cele 8 ore zilnice. De aici eu deduc ca daca nu imi iau pauza de masa pot sa plec la 5 acasa. Mai e ceva de care trebuie sa tin cont inainte de a imi ajusta programul ocazional cu aceasta pauza "indecenta"? Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 11 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In regulamentul interior este specificat ca obligativitatea angajatului este sa efectueze cele 8 ore zilnice.


In acest caz, daca nu doriti sa luati pauza de masa,puteti solicita angajatorului sa va modifice repartizarea timpului de munca/programul de lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am recitit regulamentul interior si time and addendance policy.In primul scrie ca "prezenta la lucru se desfasoara dupa un program flexibil, in conformitate cu ora de sosire la birou, in limita celor 8 ore de munca si adaugand pauza de pranz". In time and attendance policy scrie ca "durata pauzei de pranz este flexibila, maximum 1 ora, intre ora 12.00 si 14.00" si ca "orele zilnice de munca incep de la ora 8.00 si se termina dupa 8 ore de munca efectiva de la inceputul programului (adica prin pontaj), dar nu mai tarziu de 6.30PM". Deci cumva cele doua se bat cap in cap. De ce sa ma leg eu la cap cu solicitari atata timp cat regulamentul imi permite asta. Ma gandesc sa nu fac valuri undeva unde nu imi doresc asta. Intrebarea finala: un angajator poate obliga un angajat sa isi ia pauza de pranz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg, ce va permite Regulamentul si ce se bate cap in cap?
Buna ziua.
In momentul in care mergeti in pauza de masa va "depontati" undeva?
Sa ma fac inteles...serviciul incepe la ora 9, atunci se face "pontarea de sosire" ( app.,cum se face asta-cartela la intrare,condica...?). Vine ora 12 pentru pauza, pauza cum se ia, cine tine evidenta ca X nu a stat mai mult de o ora in pauza? Se ponteaza cumva la inceputul si sfarsitul pauzei?
Si, evident, dupa pauza, restul programului de lucru si apoi pontajul de plecare...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
pontam la fiecare intrare/iesire.

Alte discuții în legătură

Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)