avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaduta

Activitate andreeaduta

Nu cred m-am exprimat corect: ce se intampla daca firma imi propune relocarea acum, cand eu vreau sa ma intorc? La punctul actual de lucru nu sunt posturi disponibile si relocarea nu o accept. Sunt obligati sa ma tina pe acelasi post pana cand copilul face 2 ani?
In ceea ce priveste extinderea nu este necesara in cazul meu, copilul avand aproape 1 an si 6 luni.
Va multumesc pentru promptitudinea dvs.
Daca firma imi propune relocarea (departamentul in care lucram s-a centralizat in alta localitate) si nu sunt de acord cu acest lucru, ce se intampla atunci?

Buna ziua!
Art.25 din OUG 111/2010 interzice angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă în cazul salariatei care se află în plata stimulentului de insertie, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului.
Cat am fost in CIC angajatorul a efectuat concedieri colective si individuale (si postul meu fiind vizat), activitatea desfasurandu-se in acest moment cu un numar minim de angajati.
Daca doresc sa revin, poate sa ma concedieze pana cand copilul implineste 2 ani? Mentionez ca am optat pentru CIC 2, iar copilul a implinit deja 1 an.
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt in CIC pentru 2 ani ( se implinesc in octombrie 2014). Daca ma intorc mai repede la munca (sa zicem in luna martie 2014) sotul meu cand ar trebui sa stea o luna acasa?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Plata prima nastere copil
Va multumesc.
Acum doi ani i s*a platit aceasta prima si nu au fost probleme. In prezent s-a schimbat personalul la resurse umane si astfel se poate interpreta prevederea din CCM dupa cum considera fiecare?? Pot atunci sa zic ca este discriminare? Mama-salariata poate sa primeasca prima, iar tatal-salariat nu!!!???(vorbesc de cazul in care cei doi nu lucreaza in acelasi loc de munca)
Răspuns la discuția Plata prima nastere copil
Nu, nu sunt. Lucram la societati diferite.
Buna ziua,
In CCM al sotului meu este prevazut urmatorul articol :"pentru nasterea fiecarui copil, se acorda un salariu brut neimpozabil, mamei-salariata a societatii; daca mama nu este salariata, sotul acesteia, salariat al societatii, beneficiaza de un salariu brut neimpozabil". De la resurse umane i s-a transmis ca nu i se acorda acest salariu deoarece eu sunt angajata (mentionez ca NU suntem salariati la aceeasi societate). Intradevar, nu i se va plati aceasta prima?
Va multumesc
Buna ziua,
Urmeaza sa nasc in curand iar sotul meu se afla in preaviz, in urma restructurarii postului. In ccm al lui este prevazuta o prima de nastere copil, respectiv cel 5+10 zile de concediu. Daca nasc in perioada preavizului poate beneficia de aceste drepturi?
Va multumesc.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.

Buna ziua,
Pe 7 iunie 2012 trebuie sa ma intorc la servici.In perioada cat am stat in CIC postul s-a desfiintat. In acest moment sunt gravida si as dori sa merg la servici 3 luni pana pot intra in concediu prenatal. In aceste conditii firma poate dispune concedierea mea. Si daca nu, imi poate solicita deplasarea in alta localitate pe perioada in care doresc sa lucrez?
Va multumesc.