avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata prima nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata prima nastere copil

Buna ziua,
In CCM al sotului meu este prevazut urmatorul articol :"pentru nasterea fiecarui copil, se acorda un salariu brut neimpozabil, mamei-salariata a societatii; daca mama nu este salariata, sotul acesteia, salariat al societatii, beneficiaza de un salariu brut neimpozabil". De la resurse umane i s-a transmis ca nu i se acorda acest salariu deoarece eu sunt angajata (mentionez ca NU suntem salariati la aceeasi societate). Intradevar, nu i se va plati aceasta prima?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 23 Octombrie 2012
Dvs sunteti salariata la aceeasi societate unde este si sotul dvs?
Nu, nu sunt. Lucram la societati diferite.
In acest caz, prevederea este discutabila .. trebuie sa se distinga intre situatiile: daca mama nu este deloc angajata si daca mama nu este angajata la aceeasi societate cu sotul ..
In principal, ajutorul de nastere se acorda sotului numai daca mama nu este deloc salariata.
Va multumesc.
Acum doi ani i s*a platit aceasta prima si nu au fost probleme. In prezent s-a schimbat personalul la resurse umane si astfel se poate interpreta prevederea din CCM dupa cum considera fiecare?? Pot atunci sa zic ca este discriminare? Mama-salariata poate sa primeasca prima, iar tatal-salariat nu!!!???(vorbesc de cazul in care cei doi nu lucreaza in acelasi loc de munca)
Interpretarea depinde de prevederea respectiva .. din ce ati postat dvs reiese clar daca mama nu este salariata, tatal primeste acel ajutor.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare Costel.nistor Costel.nistor O astfel de formulare in CCM poate fi considerata discriminatorie: Articolul 31 I n afara de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariu mediu pe unitate ( prima de nastere) fonghesy fonghesy Buna ziua, imi poate spune cineva cum se calculeaza acest salariu mediu pe unitate ?si daca este impozabil ?cautand pe net nu am gasit nicio baza legala ... (vezi toată discuția)
Ajutoare minime pentru nasterea fiecarui copil madalin2789 madalin2789 Buna ziua, Am si eu o nelamurire in calitate de sot al unei viitoare mamici, privind CCM din cadrul societatii in care lucrez. Conform CCM Art. 51 \" Pe ... (vezi toată discuția)