avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate marinasimionescu

Activitate marinasimionescu

Bună ziua,
Sunt ieșită la pensie pentru limită de vârstă din luna iunie 2017. Am studii superioare de lungă durată + master, după cum urmează: inițial de subinginer zi (3 ani), la stat, ulterior continuare de studii în aceeași specialitate, timp de încă 3 ani, tot la zi, la stat, la final devenind inginer diplomat. Am urmat apoi cursuri masterale cu examen de diplomă.
În condițiile prezentate și în temeiul legislației în vigoare existente în acest sens, v-aș ruga să-mi spuneți care este limita superioară a studiilor mele care ar trebui luate în considerare la calculul vechimii la pensie, întrucât de la data ieșirii la pensie (iunie 2017) și până în prezent vechimea luată în calcul a fost cea la nivelul studiilor de subinginer. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns. Cu considerație,
Incercati pe facebook. Postati un anunt cu absolut toate datele personale ale sorei dumneavoastra si cereti sa se distribuie. Am vazut multi utilizatori care cunosteau si dadeau relatii despre cazul prezentat. Mult noroc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti daca una dintre partile implicate intr-un proces poate solicita stramutarea acestuia intr-o alta localitate, INAINTE DE FINALIZAREA CAUZEI, din motive evidente de favorizare a celeilalte parti.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Răspuns la discuția Concurs angajare
Buna ziua,
Pentru ca stiam care este raspunsul, am vrut sa ma conving si auzind o parere avizata. Pe mine, personal, situatia prezentata nici nu ma ajuta, nici nu ma incurca si as fi vrut un raspuns transant, da ori ba, nu-mi plac raspunsurile in "coada de peste" si nici situatiile "gri". Oricum va multumesc, de altfel cred ca am multumit si anticipat, ma stiu ca fiind o persoana respectuoasa, indiferent de varsta. Faptul ca am scris cu majuscule in mesaj, nu am vrut decat sa intaresc exact nuanta care ma intereseaza, nicidecum altceva, pentru ca nu-mi sta in caracter.
Va multumesc si imi cer scuze pentru inadvertente.
Răspuns la discuția Concurs angajare
Vad ca ocoliti raspunsul...v-am intrebat daca este LEGAL sau nu ?! Care este "mersul" intr-o situatie ori alta, constientizez si eu, legal, era problema.
Răspuns la discuția Concurs angajare
Intocmai, asa am gandit si eu.
Dar vreau sa va intreb daca este legal, nu mai spun de moral, daca angajatul are dreptul de a participa la acest concurs ca si un nou concurent venit din afara institutiei, doar pentru motivul ca nu i s-a oferit sansa de a promova pe o treapta superioara ?!
Buna dimineata,
V-as ruga sa-mi spuneti daca un angajat care lucreaza pe un anume post, de peste 20 de ani, intr-o institutie de stat si care intre timp a absolvit o facultate, poate participa la un concurs de angajare, in aceeasi institutie, dar pe un post superior, la un alt compartiment decat cel in care lucreaza in prezent ?!
Ma gandesc, ca in acest caz ar fi trebuit sa se faca doar o promovare a persoanei, pe motiv de studii, nu sa participe la un concurs de angajare ca si cineva nou, venit din afara institutiei.
Buna dimineata,
Va rog sa-mi spuneti care este acum formula de calcul a pensiei pentru limita de varsta, intrucat sunt in termenul de contestatie si vreau sa fac o verificare a cuantumului acesteia, inainte ca decizia ca devina definitiva.
Va multumesc anticipat.
Legal, a doua facultate se plateste, daca e la buget, dar cum stiu ca la A.I.Cuza, nu e cu plata, s-ar putea sa urmati Medicina cu plata. Daca renuntati la Medicina, stiu ca trebuie sa platiti acei ani in care statul a suportat cheltuielile cu scolarizarea dumneavoastra. Depinde ce clauze are contractul pe care l-ati incheiat cu Facultatea de Medicina.
Noua Ordonanta, daca in ea se stipuleaza acest lucru. Probabil tot aici se mentioneaza ca aceasta Ordonanta inlocuieste legea care a functionat pana acum in acest sens.
Atunci cand se taie/micsoreaza legal salariul, acest lucru se face numai la unii ?! Nu ! Este exact acelasi lucru !