Un vecin de-al meu de la un bloc din zona a construit o cusca de lemn imprejmuita de garduri in care tine 3 caini. Curtea este amplasata in gradina blocului.
Asa ceva se poate implementa la scara larga foarte foarte usor. Fiecare bloc sa aiba in grija 2-3 caini tinuti captivi intr-o cusca. Cainii sa fie sterilizati apoi ingrijiti decent (hrana + un control veterinar din cand in cand) cativa ani pana la moartea lor din cauze naturale. Sigur, un caine captiv nu e un caine fericit, dar e mai bine decat sa fie omorat. Acum banii pentru hrana pot veni din inscrierea voluntara a locatarilor la intretinere ca o cheltuiala suplimentara. Serios oamenilor, ca nu costa mare lucru mentinerea in viata a unui caine.
Acum, noi ca oameni fiind situati superior pe scara evolutiei fata de caini, avem si responsabilitatea morala de a avea grija de aceste fiinte , nu de a le distruge. Cainii ca si restul animalelor nu au constiinta, discernamant si tot ceea ce avem noi. Ei nu pot distinge intre bine si rau. Ataca din instinct, foarte des atunci cand sunt provocati. Omul este de vina pentru situatia in care s-a ajuns cu acesti caini ( neglijenta, furtul in masa a banilor destinati problemei,cainilor)
Mai mult, eutanasierea nu va rezolva nimic. Si Hitler a incercat ceva asemenator, nu ? Daca se va ae va ajunge la omorarea acestor biete animale cu sange rece, cativa tot vor scapa, si se vor inmulti la loc.
Argumentele cu animalele din abator sau cu primaria care nu are bani sa dea familiei acelui copil ucis, daramite pentru caini, sunt penibile. Omul are nevoie de substantele din carne, si din cele mai vechi timpuri omul a ucis pentru carne. Desi nu sunt de acord nici cu felul cum se face acest lucru, aceasta practica s-a extins la scara mult prea larga (globala). Iar moartea acelui copil desi tragica, a fost un eveniment izolat, putea fi omorat de pitbull-ul unui vecin, era acelasi lucru. A propune exterminarea unei rase intregi de animale pentru un astfel de eveniment este imorala si contra a ceea ce inseamna a fi om.
Ar trebui sa luam exemplu de la acest vecin al meu, care in acest fel a salvat 3 fiinte de la o moarte (foarte probabil chinuitoare). Eu as fi dispus sa donez cateva zeci de lei pe luna ( echivalentul unei shaorma si a doua beri) pentru a salva niste vieti batute de soarta. MI se pare ca in acest fel as contribui la ceva mai presus de mine. Din pacate pentru a ii salva trebuie bani, pe care doar cativa oameni nu ii pot asigura. Trebuie ca sa fie mai multi. Acu pentru cei pro-eutanasiere: poftim, nu donati bani. Mancati-i si beti-i voi. Dar sa nu va apucati sa urlati daca maine ma apuc sa construiesc o cusca pe cheltuiala mea in gradina din fata blocului. Este pentru o cauza mai presus de voi.
PS. Voi incerca sa raspund civilizat, dar nu am nici un gram de respect pentru o persoana care e pro-eutanasiere.
Buna ziua
Am 23 de ani si sunt indreptatit sa primesc pensie de urmas. Mi-am depus dosarul la Casa de Pensii pe data de 9 aprilie. S-a facut sfarsitul lunii mai si nu am primit inca nici macar hartia cu "decizia", asa ca am fost la Casa de Pensii si am cerut explicatii, dar ... trecand de sictirul angajatilor de la ghiseu, am aflat ca nici macar nu mi-au finalizat dosarul. Desi in lege scrie clar ca in 45 de zile trebuia finalizat ... adica pe data de 24 mai. Problema e ca mi-au spus ca "tatal meu apartinea de alt sector" sau o astfel de explicatie, si chiar nu e problema mea cum isi transmit ei informatiile intre sectoare, si mi se pare ca nu se obosesc deloc sa imi finalizeze dosarul intr-un timp rezonabil.
Cum m-am saturat sa tot fac drumul pana la Casa de Pensii, as vrea sa stiu concret unde ii pot reclama, sau m-am gandit chiar sa ii dau in judecata. As vrea sa ma sfatuiasca cineva cum sa procedez in continuare . Multumesc