avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate mariana1961

Activitate mariana1961

Buna ziua,
Vroiam sa va spun ca am primit raspuns de la ISC .
Raspunsul , cum era de asteptat, ...ne-a enumerat articolele din legea pe care am aflat-o tarziu si datorita careia sotul si-a pierdut calitatea de RTE.
Deci nu mai e nimic de facut,doar alt examen.
Toate bune !
Buna ziua,
Multumesc pentru informatii , asteptam raspunsul lor la petitie si apoi vedem ce va face [sotul].
Cum primim ceva va anuntam .
Toate bune !
Buna ziua,
Multumesc mult, acum am trimis si noi la ISC, cum primim un raspuns va anuntam.
Toate cele bune !
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns.
O sa facem si noi scris catre ISC Bucuresti si ...vom vedea ce o sa mai fie.
Daca primiti vreun raspuns sau mai aveti vreo informatie in legatura cu acest subiect , v-as ruga sa ne scrieti si noua , cum de altfel vom face si noi din moment ce vom avea vesti noi..
Inca o data multumim .
Toate bune va doresc !
Oare nimeni nu este in situatia sotului meu...?
Va rog, cum ar putea sa rezolve situatia..?
Buna ziua,
Va scriu, sa va cer ajutorul in numele sotului meu.
Ing. constructor de drumuri si poduri ani multi,atestat professional in anul 2010 ca RTE (respons. tehnic cu executia)in drumuri si poduri . Periodic legitimatia lui de RTE trebuie vizata din cinci in cinci ani pentru a fi valabila. Asta a si facut si in 2015 si a reinnoit viza ,urmand sa stea linistit pana in 2020.
Dar in urma cu doua zile, primeste un telefon de la un coleg de breasla , prin care il anunta ca in 31.08.2016 s-a emis un ordin 1895/2016 . prin care toti spacialistii atestati ( RTE, Diriginti de santier…),trebuia sa mearga la ISC ( Insp. de Stat in Constr.)teritorial si sa solicite ( conform acelui ordin 1895) schimbarea legitimatiei , a stampilei pana la data de 31.12.2016 , altfel isi va pierde dreptul de a mai profesa ca RTE.
Normal ca nu stia despre acest act legislativ , prin urmare suna la ISC territorial sa vada daca e adevarat…si da , asa este déjà nu mai figureaza ca specialist (pe lista lor )RTE , pentru ca nu avenit pana la sfarsitul anului sa solicite schimbarea actelor.( conform acelui ordin 1895).
“Bine dar de unde era sa stiu “, le-a spus sotul , “de ce nu m-ati anuntat, aveti toate datele mele pe site-ul ISC “.
Trebuia sa va interesati d-voastra de pe internet i-a raspuns si cu asta totul e” terminat “, eventual o luati de la capat ( sa -si faca dosarul ,adica sa dea din nou examene.., de la inceput ...)
Acum va intreb pe d-voastra : de unde putea afla despre acest ordin, e oare corect, legal sa-i anulezi unui inginer, atestatul RTE pentru care a dat un examen , a muncit pentru el , are o diploma ( poate fi anulata) ????
La 58 de ani, lucrand de dimineata pana seara pe santier , nu stai cu ochii pe internet, sa vezi daca nu cumva s-a schimbat ceva in legatura cu tine (profesional). Mi se pare aberant…!
Sotul lucreaza pe diverse santiere in tara ( Tulcea, Beius, Oradea ) trebuia sa fie la curent cu ce apare in monitorul official..???Nu era corect ca ISC, sa-l anunte telefonic sau in scris despre acest lucru ? De unde putea ghici el …?
El a stat linistit stiind ca mai are pana la expirarea vizei trei ani , si acum…??!
Va rog, spuneti-mi ce ar mai putea face in acesta situatie ?
Multumesc , si va doresc toate bune !
Răspuns la discuția recuperare salarii dupa demisie
Multumescpentru raspunsuri..!
Ati putea sa-mi mai spuneti daca asi putea stipula in cererea de demisie -pe langa faptul ca nu au respecatat data primiri salariului si faptul ca in C.I.M este trecut program de activitate de la 8 - 17 (o ora pauza masa), si in realitate programul este de la 7-19 +sambetele si duminicile -din 2 in 2 saptamani).
Pot cere in insatnta plata orelor suplimentare daca nu am practic dovada efectuarii lor.In privinta asta sunt "destepti" si nu au lasat sa se vada asta -pontaje , fluturasi de salariu...nimeni nu are acces la ei.Am lucrat si pe 1 mai - dar nu pot dovedi-cu nimic scris).
Am reusit in schimb sa fac copii de pe condica ( in fiecare zi se semneaza o condica - inclusiv sambetele si duminicile) pe zilele de sambata si duminica. As putea ca macar acest lucru sa-l pot folosi ca proba ...? Sa pot cere plata orelor pe sambete si duminici..?
Va intreb si daca pe nota de lichidare a mea - dupa ce imi dau demisia -, ar trebui sa se treaca ce bani mai am de primit [ salariu+concediu...]
O data cu demisia as putea sa cer firmei si o adevarinta - din care sa-mi reiasa situatia existenta in REVISAL ?
Va multumesc mult ,
Buna ziua,
Am si eu o mare rugaminte....
Vreau sa-mi dau demisia de o firma privata din motive personale, problema e ca aceasta societate nu prea vrea sa mai dea salariile celor care-si dau demisia.
Nu stiu cum sa procedez....!
Mentionez ca deja nu am primit salariul de doua luni si tare mi-e teama ca dupa ce imi voi scrie demisia nu-l voi mai primi ...
Oare as putea sa scriu in demisie [in afara formularii standard] si ca mai am de primit salariu pe perioada..... + zile de concediu...?
Multumesc...