avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate BEJ Sahlian

Activitate BEJ Sahlian

Fiind vorba de executare silita nu ma refer la o vanzare obisnuita cu acordul partilor ci la o vanzare prin licitatie publica in cadrul dosarului de executare (este o vanzare fortata).

Si unde scrie mai exact in decizia ccr ca nicio parte din propr. com nu se poate vinde? Eu inteleg cu totul altceva de acolo ...
Mai este si varianta vanzarii liftului sau a uscatoriei (daca exista bineinteles).
Răspuns la discuția sechestru apartament
Va tin la curent!
Răspuns la discuția sechestru apartament
Somatia se poate inscrie in CF si daca suma este mai mica de 10000 lei insa nu se poate vinde la licitatie (discutabil totusi pentru ca debitorii nu prea cunosc procedura si daca executorul ii invita sa dea o declaratie referitoare la bunurile urmaribile/venituri, mai putin de 10% se prezinta iar neprezentarea se considera rea-vointa, refuz nejustificat si asa poti vinde si imobilul pentru o creanta de 100 lei)
executorul are competenta pe curtea de apel. cum jud. Barlad si Pascani apartin de curtea de apel Iasi rezulta ca are competenta executorul respectiv
Imi cer scuze insa nici eu nu am am inteles mesajul dvs. si credeam ca reprezentati creditorul. Pentru a-l obliga pe executor sa isi indeplineasca atributiile puteti formula o plangere la camera executorilor de pe langa curtea de apel de care apartine, la unej si de ce nu si la parchet pentru abuz in serviciu.
Emiterea actului de adjudecare este cheltuiala de executare (separat de onorariu care poate fi chiar si maximal). Taxa prevazuta pentru emitere este de pana la 300 lei. Acum ca fiecare taxeaza cum vrea emiterea acestui act (ca de altfel orice act de executare care este prevazut ca fiind cheltuiala de executare) este problema lui iar cei care se considera nedreptatiti pot face contestatie la executare in vederea diminuarii onorariului si a cheltuielilor de executare. Mai mult de atat nu intru in polemici.

Ce nu inteleg eu totusi este faptul ca dvs in calitate de adjudecatar ati platit acel act de adjudecare in conditiile in care aceste costuri cad in sarcina debitorului si vor fi retinute de catre executor din pretul obtinut la adjudecare. Asta ridica semne de intrebare.
Răspuns la discuția Act notarial la credit
Jocandi Causa a scris:

Este simplu. Faceti un contract de imprumut la notar, unchiul iti imprumuta banii, tu esti obligat sa ii platesti banii, in ratele prevazute in scadentarul contractului de credit. Scadentarul poate fi anexa la contractul de imprumut. Evident, dobanda ar fi o problema... unchiul nu va poate percepe dobanda


Se poate plati si dobanda daca fac contractul de imprumut pe toata valoarea creditului (costul total al creditului respectiv). Perioada imprumutului este aceeasi ca si perioada de rambursare a creditului bancar si se poate introduce si obligatia imprumutatului de a achita lunar o anumita suma (rata creditului) in contul imprumutatorului (contul de credit deschis la banca de unde a obtinut creditul).
Nu procedati in niciun fel. Considerati ca nu ati primit notificarea. Ar fi un abuz din partea dvs sa va conformati unei notificari venite din partea debitorului in conditiile un care numai executorul judecatoresc/fiscal poate solicita infiintarea popririi.
Răspuns la discuția Executor judecatoresc - procedura
De la intrarea NCPC hotararile nu se mai investesc cu formula executorie pentru demararea executarii silite. Hotararea trebuie doar sa fie definitiva si sa fie legalizata.