avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executor judecatoresc - procedura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executor judecatoresc - procedura

Buna ziua,

In urma cu un an am actionat in instanta un rau platnic si dupa un an avem in sfarsit o hotarare judecatoreasca favorabila. Proprietar este Primaria orasului si rau platnic este chiriasul primariei.

Insa hotararea judecatoreasca nu tine loc de bani. Proprietarul nu se sinchiseste sa plateasca, chiriasul nici atat si sumele restante cresc in continuare, ba mai mult am mai platit si onorariul avocatului. Nu ramane decat solutia executarii silite, insa avocatul care ne-a reprezentat pana acum ne-a lasat balta, probabil ca suntem un client prea putin important.

Asa ca va rog pe cei care ati parcurs aceasta procedura sa imi spuneti care este pasul urmator pentru recuperarea sumelor restante cu ajutorul unui executor judecatoresc. Este nevoie de un avocat pt asta sau putem sa ne adresam direct unui executor si unde?

Ce acte sunt necesare, ce taxe se se platesc, ma rog... care sunt etapele, actele si sumele necesare sa putem recupera restantele care cresc si tot cresc ?

Multumesc
In aceasta situatie nu mai aveti nevoie de avocat, va prezentati personal cu hotararea judecatoreasca la biroul unui executor judecatoresc si ii cereti sa inceapa procedura de executare silita.
Onorariul executorului este suportat tot de debitor, dumneavoastra trebuie doar sa achitati anticipat un procent din acest onorariu. Onorariul nu este fix si fiecare executor il stabileste in functie de valoarea debitului de recuperat si de complexitatea cazului.
Acea hotarare data de judecatorie daca nu a fost contesta de debitor in termenul stabilit pe ea, adica nu a facut recurs, mergeti cu ea la Judecatorie si investiti-o cu formula executorie. Faceti copii, comletati un formular pe care-l gasiti afisat la registratura, achitat o taxa judiciara de 1 leu si timbre de 0,15 lei. Depuneti acea cerere cu hotararea anexat si o sa vi se spuna sa reveniti in 2-3 saptamani sa ridicati hotararea investita.
Cu aceasta hotarare mergeti la executorul judecatoresc, faceti o cerere (va da un formular sa va fie usor), anexati hotarea investita iar executorul o sa-si faca treaba.
Noi, avand executor "in batatura" cum se spune, nu am platit niciodata avans, acesta stabilindu-si onorariul si retinand banii in final dupa executare si distribuirea sumelor.
Succes!
De la intrarea NCPC hotararile nu se mai investesc cu formula executorie pentru demararea executarii silite. Hotararea trebuie doar sa fie definitiva si sa fie legalizata.
@bejsd,
Acum vreo doua luni am dus la executor ultima hotarare, dupa recursul castigat de asociatie in Tribunal. Atunci a trebuit sa o investesc, asa cum spuneam mai sus.
Acum daca este altfel, conform NCPC, ne puteti spune practic cum se procedeaza efectiv pentru ca sa avem in mana hotararea "definitiva si legalizata"? Se face acelasi demers ori ceva asemanator?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Vor sa ne debranseze de la alimentarea cu apa maintavan maintavan datorita neplatii antrtinerii avem restante la apasi gunoi.aociatia a dat rau platnicii in judecata ,am castigat procesul,avem hotarare judecatoresca din iunie ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva asedy asedy daca o sentinta ramasa definitiva nu esre pusa in aplicare decit partial de parata ce pot sa fac? din nou in justitie ? (vezi toată discuția)