Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate 15alexandra

Activitate 15alexandra

Buna ziua,

Am facut un contract la o firma ce furnizeaza servicii de internet. La un timp m-au pus sa resemnez contractul ca si-au schimbat denumirea firmei. Am semnat acel contract, insa, desi le-am spus ca vreau pe perioada nedeterminata ca nu stiu cat voi mai locui in acel cartier unde furnizau internet, mi-au facut pe un an. Vina mea ca nu am fost atenta, am semnat. M-am mutat in mai putin de un an si i-am rugat sa reziliem contractul caci, eu m-am mutat. Desi ei nu furnizau internet in zona unde ma mutasem, ei m-au obligat sa platesc diferenta pana se facea un an, pe niste servicii de care nu mai beneficiam.
Sincer, mi se pare o prostie sa ma oblige sa platesc un nimic, pentru ca ei nu vin dupa mine, ca sa beneficiez in continuare de serviciile lor, dar de obligat ma obliga sa platesc.
La un anumit timp m-am trezit ca ma streseaza zilnic cu cateva telefoane pe zi, o anumita firma de colectare. Imi tot spun sa incerc sa vorbesc cu furnizorii de internet sa rezolvam prin cale amiabila inconvenientul, ceea ce am si facut. Am resunat la aceasta firma, le spun despre ce este vorba, imi spun ca voi fi sunata de cei de la departamentul financiar, insa nu ma suna. Am sunat zi de zi la ei, ca sa am ce sa le spun colectorilor, insa ma lasa cu ochii in soare.
Nu mi se pare corect sa platesc ceva ce nu folosesc.
Cum pot proceda sa fiu lasata in pace de ei?
In primul rand ca eu nu am de unde sa platesc, desi suma pare mica, 200 lei, eu nu am de unde sa ii dau.
Multumesc!
Buna ziua,
Am o nelamurire. Daca eu am terminat o facultate, indiferent de postul pe care il ocup, care ar fi salariul minim brut pe care-l pot primi? Am fost lucrator comercial, iar acum lucrez la o firma de constructii, unde m-au angajat pe postul de manager de proiect si am pe CIM salariul de 700 RON cu program de 8 ore, perioada nedeterminata.
Daca imi dau demisia sau ma concediaza, trebuie un preaviz, daca au trecut cele 3 luni de proba, nu? Cum trebuie sa arate un preaviz, daca se face in scris? Ce drepturi am daca sunt concediata, ce drepturi au daca imi dau demisia?