avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Alina1988

Activitate Alina1988

Buna ziua,

As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa rovinietei (avand un copil cu handicap el primea oricum gratuit rovinieta in fiecare an dar la momentul respectiv rovinieta era expirata si nu o primise inca pe cea noua). Intre timp a platit amenda dar nu si contravaloarea rovinietei, cei 28 de euro. Se pare ca prin noua lege esti amendat dar esti si obligat sa platesti suma de 28 de euro, adica valoarea rovinietei pe un an. De curand a primit o scrisoare de la o firma de recuperare creante, se pare ca ANRP a vandut creanta catre aceasta firma, firma l-a actionat in instanta pe tatal meu, au castigat procesul, iar acum el are de platit cei 28 de euro plus 500 de lei cheltuieli de judecata. Cel mai grav mi se pare faptul ca in tot acest timp tatal meu nu a primit nicio citatie, nu a fost informat ca exista un proces in instanta, cand si-a platit impozitul pe masina, imobil, suma de 28 de euro nu a aparut acolo (asa cum apar in general amenzile de circulatie), nici macar nu a fost instiintat ca datoria a fost incredintata unei firme de recuperare, cei de la firma nu l-au sunat inainte sa-l actioneze in instanta etc. Doar acum cateva zile a primit aceasta scrisoare prin care este informat ca a pierdut procesul si ca se va face o executare silita, ca i-au blocat 2 conturi pe care le are la banca (unul este cel pentru indemnizatia copilului cu handicap). Se mai poate face ceva in acest caz sau este prea tarziu? Imi cer scuze ca am scris atat de mult dar am vrut sa dau toate detaliile. Multumesc.
Răspuns la discuția Ajutorul pentru incalzire
Buna ziua, in primul rand imi cer scuze ca postez din nou aceasta intrebare dar prima data cred ca nu am ales bine categoria si nu am primit prea multe raspunsuri. Acum am gasit aceasta discutie si imi permit sa va prezit din nou situatia mea: sunt studenta, nu am niciun venit (fara burse de merit/sociale) si locuiesc intr-o garsoniera care este pe numele mamei mele. Ea mai detine o casa in coproprietate cu tatal meu (dar sunt divortati de foarte mult timp). Problema este ca iarna trecuta am beneficiat de ajutor pentru incalzire (doar eu, pentru garsoniera) deoarece nu aveam niciun venit. Doamna administrator stia situatia noastra (ca nu sunt eu proprietarul) si i-am si aratat ca eu am adresa din buletin la imobilul unde locuieste mama. Dumneaei m-a asigurat ca nu este nicio problema insa saptamana trecuta au venit 2 persoane de la serviciul de asistenta sociala. Mi-au spus ca verifica situatia celor ce au primit ajutor de incalzire. Inca din primul moment m-au intrebat daca sunt proprietarul. Cand am spus ca nu mi-au zis ca nu aveam dreptul sa beneficiez de ajutor, m-au pus sa dau o declaratie ca ma oblig sa returnez banii si mi-au spus ca urmeaza sa primesc instiintarea de plata. Mi se pare incorect pentru ca acest ajutor ar trebui acordat oamenilor saraci care nu isi permit se plateasca sumele imense de la intretinere (la noi in bloc pe timpul iernii intretinerea a fost de 350 ron/garsoniera, o persoana), indiferent de statutul lor (proprietar, chirias). Nici nu am stiut ca imi trebuie o imputernicire de la mama, nimeni nu m-a anuntat. Mai pot lua imputernicire retroactiv? Pot face o contestatie? Va multumesc si imi ce scuze pentru ca am scris atat de mult.


Răspuns la discuția returnare ajutor incalzire
Cererea a fost facuta de mine (in numele meu, cu CNP-ul meu). Mama nu sta aici si in plus nici nu s-ar incadra pentru ca detine 2 case. Din cate am inteles si chiriasii pot beneficia de ajutor dar ar fi fost absurd sa-mi faca mama contract de inchiriere.
Buna ziua,

As avea nevoie de o parere cu privire la situatia mea. Sunt studenta, nu am niciun venit (fara burse de merit/sociale) si locuiesc intr-o garsoniera care este pe numele mamei mele. Ea mai detine o casa in coproprietate cu tatal meu (dar sunt divortati de foarte mult timp). A platit si taxa pentru a doua proprietate desi casa este din anul 1901, in stare deplorabila, fost imobil nationalizat, doua camere. Problema este ca iarna trecuta am beneficiat de ajutor pentru incalzire (doar eu, pentru garsoniera) deoarece nu aveam niciun venit. Doamna administrator stia situatia noastra (ca nu sunt eu proprietarul) si i-am si aratat ca eu am adresa din buletin la imobilul unde locuieste mama. Dumneaei m-a asigurat ca nu este nicio problema insa saptamana trecuta au venit 2 persoane de la serviciul de asistenta sociala. Mi-au spus ca verifica situatia celor ce au primit ajutor de incalzire. Inca din primul moment m-au intrebat daca sunt proprietarul. Cand am spus ca nu mi-au zis ca nu aveam dreptul sa beneficiez de ajutor, m-au pus sa dau o declaratie ca ma oblig sa returnez banii si mi-au spus ca urmeaza sa primesc instiintarea de plata. Mi se pare incorect pentru ca acest ajutor ar trebui acordat oamenilor saraci care nu isi permit se plateasca sumele imense de la intretinere (la noi in bloc pe timpul iernii intretinerea a fost de 350 ron/garsoniera, o persoana), indiferent de statutul lor (proprietar, chirias). Avand in vedere ca eu am platit doar 170 ron pe luna iarna trecuta va dati seama ca va trebui sa returnez o suma uriasa pe care nici nu o am, diferenta pana la 350 ron, pe cel putin 5 luni. Pot face o contestatie? Am vreo sansa? Va multumesc si imi ce scuze pentru ca am scris atat de mult.