avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa amenda rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa amenda rovinieta

Buna ziua,

As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa rovinietei (avand un copil cu handicap el primea oricum gratuit rovinieta in fiecare an dar la momentul respectiv rovinieta era expirata si nu o primise inca pe cea noua). Intre timp a platit amenda dar nu si contravaloarea rovinietei, cei 28 de euro. Se pare ca prin noua lege esti amendat dar esti si obligat sa platesti suma de 28 de euro, adica valoarea rovinietei pe un an. De curand a primit o scrisoare de la o firma de recuperare creante, se pare ca ANRP a vandut creanta catre aceasta firma, firma l-a actionat in instanta pe tatal meu, au castigat procesul, iar acum el are de platit cei 28 de euro plus 500 de lei cheltuieli de judecata. Cel mai grav mi se pare faptul ca in tot acest timp tatal meu nu a primit nicio citatie, nu a fost informat ca exista un proces in instanta, cand si-a platit impozitul pe masina, imobil, suma de 28 de euro nu a aparut acolo (asa cum apar in general amenzile de circulatie), nici macar nu a fost instiintat ca datoria a fost incredintata unei firme de recuperare, cei de la firma nu l-au sunat inainte sa-l actioneze in instanta etc. Doar acum cateva zile a primit aceasta scrisoare prin care este informat ca a pierdut procesul si ca se va face o executare silita, ca i-au blocat 2 conturi pe care le are la banca (unul este cel pentru indemnizatia copilului cu handicap). Se mai poate face ceva in acest caz sau este prea tarziu? Imi cer scuze ca am scris atat de mult dar am vrut sa dau toate detaliile. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 08:22, 14 Aprilie 2015
Faceti contestatie la executare silita in termen, mi se pare ca taxa de timbru este 20 de lei(nu sunt sigura) si solicitati desfiintarea actelor de executare si a titlului executoriu( a proceselor verbale)
Conform art.9 , alin.2, pct.III din legea 144/2012:
"procesul verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatatii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art.8 alin 1", astfel ca avand in vedere principiul constitutional al aplicarii legii contraventionale mai favorabile, prevazut de art.15, alin.2, din Constitutia Romaniei, reluat si in art.12 din OG nr.2/2001, procesele verbale au fost intocmite si comunicate la mai mult de 30 de zile(daca au fost comunicate) de la data constatarii contraventiei, motiv pentru care se incalca art mai sus mentionat, producand o vatamare dvs care nu poate fi inlaturata decat prin desfiintarea proc vb
Mai sunt si tarifele de despagubire care cf legii au fost anulate(cele care le percepe CNADNR)
cu privire la tariful de despagubire: trebuie avute in vedere prevederile art.II din Legea nr.144/2012 pentru modificarea OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta, potrivit carora tarifele de despagubire prevazute de OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicate si constatate in instanta pana la data intrarii in vigoare a legii SE ANULEAZA

Este ilegala poprirea contului unde copilul isi primeste indemnizatia(este dreptul copilului). Mergeti la banca sa scoata poprirea.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
ancut75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru lipsa rovinietei livia1603 livia1603 Buna ziua, Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am ... (vezi toată discuția)