avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... returnare ajutor incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

returnare ajutor incalzire

Buna ziua,

As avea nevoie de o parere cu privire la situatia mea. Sunt studenta, nu am niciun venit (fara burse de merit/sociale) si locuiesc intr-o garsoniera care este pe numele mamei mele. Ea mai detine o casa in coproprietate cu tatal meu (dar sunt divortati de foarte mult timp). A platit si taxa pentru a doua proprietate desi casa este din anul 1901, in stare deplorabila, fost imobil nationalizat, doua camere. Problema este ca iarna trecuta am beneficiat de ajutor pentru incalzire (doar eu, pentru garsoniera) deoarece nu aveam niciun venit. Doamna administrator stia situatia noastra (ca nu sunt eu proprietarul) si i-am si aratat ca eu am adresa din buletin la imobilul unde locuieste mama. Dumneaei m-a asigurat ca nu este nicio problema insa saptamana trecuta au venit 2 persoane de la serviciul de asistenta sociala. Mi-au spus ca verifica situatia celor ce au primit ajutor de incalzire. Inca din primul moment m-au intrebat daca sunt proprietarul. Cand am spus ca nu mi-au zis ca nu aveam dreptul sa beneficiez de ajutor, m-au pus sa dau o declaratie ca ma oblig sa returnez banii si mi-au spus ca urmeaza sa primesc instiintarea de plata. Mi se pare incorect pentru ca acest ajutor ar trebui acordat oamenilor saraci care nu isi permit se plateasca sumele imense de la intretinere (la noi in bloc pe timpul iernii intretinerea a fost de 350 ron/garsoniera, o persoana), indiferent de statutul lor (proprietar, chirias). Avand in vedere ca eu am platit doar 170 ron pe luna iarna trecuta va dati seama ca va trebui sa returnez o suma uriasa pe care nici nu o am, diferenta pana la 350 ron, pe cel putin 5 luni. Pot face o contestatie? Am vreo sansa? Va multumesc si imi ce scuze pentru ca am scris atat de mult.

Cel mai recent răspuns: Alina1988 , utilizator 17:51, 19 Iulie 2012
In OG nr. 70/2011 se prevede decalarea, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2011—31 martie 2012, cu 10 zile lucratoarea a tuturor termenelor prevazute in actul normativ.
Conform actului normativ, ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei va fi acordat persoanelor a caror venit net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.
Nu ati precizat concret in numel cui este facuta cererea de acordare ajutor de incalzire
Daca solicitantul este mama dvs,aceasta are dreptul-daca se incadreaza in conditiile legal prevazute
Daca titularul cererii sunteti dvs se ridica problema ca nu sunteti proprietarul imobilului

Cererea a fost facuta de mine (in numele meu, cu CNP-ul meu). Mama nu sta aici si in plus nici nu s-ar incadra pentru ca detine 2 case. Din cate am inteles si chiriasii pot beneficia de ajutor dar ar fi fost absurd sa-mi faca mama contract de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul pentru incalzire elga50 elga50 Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii ... (vezi toată discuția)
Ajutoare caldura 2014-2015 merepere merepere buna ziua. pentru sezonul de caldura 2014-2015, CUANTUMUL VENITULUI NET LUNAR /FAMILIE SAU MEMBRU FAMILIE SUB CARE SE ACORDA AJUTOARE INCALZIRE a ramas 786 ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)