avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Viorel Mindrescu

Activitate Avocat Viorel Mindrescu

Termenul este normal pentru unele instante. Daca partile se inteleg, pot apela la un mediator, iar termenul se reduce considerabil.
Contractul de inchiriere poate fi inregistrat la Administratia Financiara de proprietar sau de reprezentantul acestuia. Pentru a putea sa rezolvati dvs. problema, rugati amicul sa va trimita o procura din continutul careia sa rezulte ca puteti face orice act de administrare al apartamentului. Functie de regimul matrimonial ales, procura trebuie semnata de unul sau de ambii soti,
Răspuns la discuția Drept de mostenire si proceduri
Mergeti la notar cu actele de proprietare, actele de stare civila, pentru o discutie. Cred ca, in speta, este vorba despre dezbaterea succesiunii dupa mama.
Răspuns la discuția act de proprietate teren
Puteti partaja voluntar mostenirea, iar dupa obtinerea actului de partaj, mama dvs. devine proprietar exclusiv si poate sa va doneze terenul. In prealabil insa, trebuie sa intabulati terenul, iar pentru aceasta mergeti la cadastru, alegeti un expert, apoi la notar.

Răspuns la discuția act de proprietate teren
trebuie, in prealabil, sa intabulati terenul, iar pentru aceasta mergeti la cadastru si alegeti un expert.

Răspuns la discuția achizitie intracomunitara
Solutionarea cererii se efectueaza in termen de 10 zile calendaristice. Potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedura Fiscala, efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in ROI fara a fi inscrise, conform legii, in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.
Răspuns la discuția Intabulare pe teren
Cel mai simplu, este ca toti proprietarii sa declare ca sunt de acord cu modificarile, chiar daca suprafata totala se diminueaza, in caz contrar trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Răspuns la discuția Permis retinut 30 zile
Din cele relatate inteleg ca nu ati semnat procesul verbal de contraventie. Asteptati sa primiti acasa procesul verbal apoi depuneti plangere la Judecatoria competenta.
Taxa de timbru care trebuie platita la CEC este de 39 lei si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Un model cat mai simplu de cerere de divort.
DOMNULE PRESEDINTE
Subsemnata ... domiciliata in ... chem in judecata pe sotul meu... cu domiciliul in ...pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta:
- sa dispuneti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, casatorie ce a fost incheiata la data de..., inregistratata in Registrul de Stare civila sub nr…./…..;
- sa revin la numele avut anterior casatoriei;
- sa imi incredintati spre crestere si educare minorul ..., nascuta la ..., cu obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere, pana la majoratul acestuia.
MOTIVELE ACTIUNII:
In fapt, paratul este violent, ma bate, am chemat politia, etc.
Din casatorie au rezultat doi copii, dintre care doar .., este minor.
Consider ca relatiile dintre noi sunt grav si iremediabil vatamate, astfel ca, va solicit desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitile art. 373 Noul Cod Civil.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, martori.
Anexez prezentei cereri:certificat de casatorie original, copiile certificatelor de nastere copii, taxa de timbru, timbrul judiciar.
Actiunea, in 2 exemplare, poate fi expedia prin posta pe adresa Judecatoriei de la domiciliu comun.
Cand si cum ati luat la cunostinta de existenta inscrisurilor depuse ? V-au fost comunicate personal in instanta la termenul trecut sau v-au fost comunicate prin posta ? S-a acordat termen pentru studierea acestora ? Ati declarat in instanta ca, nu recunoasteti scrisul si semnatura ?
Conf art.178 Cpc - "Cand una din parti declara ca nu recunoaste fie scrisul, fie semnatura, instanta va pasi la verificarea inscrisului. Spre acest sfarsit, presedintele instantei va obliga pe cel caruia i se atribuie scrierea sau semnatura sa scrie si sa semneze sub dictarea sa, parti din inscris. Refuzul de a scrie va putea fi socotit ca o recunoastere a scrisului".
Conf art.183 Cpc - '' Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul falsului, instanta poate suspenda judecarea pricinii, inaintand inscrisul procurorului impreuna cu procesul-verbal ce se va incheia."
La termenul urmator urmeaza sa declarati ca, nu recunoasteti scrisul si semnatura, cererea de demisie nu a fost scrisa si semnata de dvs., decizia de incetare a contractului de munca nu v-a fost comunicata si nu este semnata de dvs., este prima data cand ati luat la cunostinta de existenta acestora, va inscrieti in fals impotriva inscrisurilor depuse si solicitati trimiterea la parchet.