avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate teren

Buna dimineata,
Am urmatoarea problema : am discutat despre punerea mea ca fiica in posesie asupra unui teren. Problema este urmatoarea : pe Titlu de proprietate emis se afla mama, sora si o terta persoana. Terenul are in total 10.000 mp iar eu nu vreau decat 4.000 mp din el . Cum pot intra in posesia terenului ca proprietar acum cand mama este inca in viata ? Nu pot invoca nici uzucapiunea si nici prescriptia achizitiva .Si trebuie sa spun ca a treia persoana din titlu nu vrea sa semneze nimic .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:18, 5 August 2012
trebuie, in prealabil, sa intabulati terenul, iar pentru aceasta mergeti la cadastru si alegeti un expert.

Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Avocat Viorel Mindrescu, Avocat
Puteti partaja voluntar mostenirea, iar dupa obtinerea actului de partaj, mama dvs. devine proprietar exclusiv si poate sa va doneze terenul. In prealabil insa, trebuie sa intabulati terenul, iar pentru aceasta mergeti la cadastru, alegeti un expert, apoi la notar.

multumesc. o zi frumoasa .
Viorel_Mindrescu a scris:

Puteti partaja voluntar mostenirea, iar dupa obtinerea actului de partaj, mama dvs. devine proprietar exclusiv si poate sa va doneze terenul. In prealabil insa, trebuie sa intabulati terenul, iar pentru aceasta mergeti la cadastru, alegeti un expert, apoi la notar.



Cum sa partajeze voluntar cand una din cele 3 persoane se opune?????? Poate o iesire din indiviziune in instanta, desi cred ca e greu pentru ca terenul are 10000 mp, sunt 3 proprietari si dvs vreti 4000 mp !!!!! Cred si eu ca unul din cei 3 se opune, mai ales ca dvs nici macar nu sunteti unul din proprietari. Si presupunand ca ar fi de acord ca partea mamei dvs sa fie de 4000 mp , nici donatia nu e varianta cea mai fericita, mai ales daca mai aveti frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)