avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate Irimescu_Damian

Activitate Irimescu_Damian

Eu mă pot încadra la această categorie:
l) serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului;
Întrebarea care o pun este următoarea: cum procedez de acum înainte? Mă duc la adresa clientului, prestez serviciul și apoi cum încasez bani? Folosind factură și chitanță? Sau pot să semnez un contract de prestări servicii?

Mulțumesc anticipat.
Am un SRL axată în primul rând pe prestări servici informatice (creare pagini web, depanare unități PC, consultanță achiziționare componente etc). Aș dori să aflu, cum pot încasa bani pentru aceste prestări de servicii de la persoanele fizice, fără casă de marcat (bon fiscal)?

M-am gândit că dacă, clientul ar semna cu mine un contract de prestări servicii, apoi aș putea elibera o factură, pe baza contractului semnat și apoi aș tăia o chitanță pentru încasarea banilor pentru factura respectivă, aferentă contractului semnat.

Este corect sau există o altă modalitate? Țin să precizez că sunt nou, iar cunoștințele mele despre fiscalitate de abia încep acum să se acumuleze :D

Mulțumesc în avans și Sărbători Fericite!
Răspuns la discuția Ce beneficii am?
Iar banii de unde vin și/sau cum îi primesc? Are nevoie să-mi aducă certificatul de handicap? Mă scuzați că pun întrebări, poate prostești, dar sunt nou și vreau să știu mai multe. De abia mi-am înființat o firmă și vreau să știu bine ce trebuie să fac, mă refer dosare, acte, unde să mă duc, de asemenea ce să-i cer persoanei respective.
Răspuns la discuția Ce beneficii am?
Îmi puteți spune și unde ar trebui depuse actele pentru a angaja? Ce trebuie să fac eu în calitate de angajator? Ce acte trebuie să-i cer și de unde voi primi acei bani, 1,5 x salariul minim pe economie?
Vă rog frumos să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
- Ce beneficii aș avea dacă angajez o persoană cu handicap? Am o firmă și mă gândesc să angajez o astfel de persoană foarte talentată și valoroasă.
- Din câte am mai citit, astfel de persoane au din partea statului anumite ajutoare financiare. Dacă angajez aceea persoană, v-a pierde ajutorul care îl are?

Mulțumesc mult.
Mulțumesc mult.
Bună ziua,

Aș avea și eu o întrebare. Am o firmă care se ocupă și de consultanță în afaceri. Mai pe scurt, livrez idei pentru afaceri și planuri de implementare a acestora. Ce aș dori să știu, este dacă există un model de precontract pentru protejarea ideilor? Adică un precontract semnat între ambele părți pentru a-mi proteja ideile. Ca nu cumva să existe un furt și să mă trezesc peste noapte că a doua zi ideea mea este furată.

Mulțumesc în avans :D
Răspuns la discuția Ce cod CAEN sã folosesc?
Nu e vorba că nu am timp acum, este vorba că nu am timp de drumuri, pentru că am o nuntă de pregătit. Tocmai ca să nu pierd timp, aș dori să înființez un SRL-D și să evit drumurile, pe care nu le pot face la momentul actual.
Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” pentru o revistă online lunară? Unde aș putea să o încadrez?

Apoi m-ar interesa, dar nu neapărat ca importanță ca prima întrebare, cum pot deschide un SRL-D în Craiova și la cine pot apela, dacă nu am timp să mă duc eu pentru depunerea actelor ș.a.m.d. Cât m-ar costa și în cât timp ar fi gata?

Și o altă întrebare, pentru SRL-D dispun de anumite finanțări nerambursabile cumva? Și dacă da, cum le pot accesa?

Mulțumesc mult pentru timpul acordat.