avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce beneficii am?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce beneficii am?

Vă rog frumos să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
- Ce beneficii aș avea dacă angajez o persoană cu handicap? Am o firmă și mă gândesc să angajez o astfel de persoană foarte talentată și valoroasă.
- Din câte am mai citit, astfel de persoane au din partea statului anumite ajutoare financiare. Dacă angajez aceea persoană, v-a pierde ajutorul care îl are?

Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Irimescu_Damian , utilizator 11:04, 23 Octombrie 2012
Aveti un raspuns bine argumentat aici www.avocatnet.ro/content/for...
Îmi puteți spune și unde ar trebui depuse actele pentru a angaja? Ce trebuie să fac eu în calitate de angajator? Ce acte trebuie să-i cer și de unde voi primi acei bani, 1,5 x salariul minim pe economie?
Adresati-va I.T.M. din judetul unde locuiti. Stiu ca aceasta institutie va da un material cu ce documente trebuie sa intocmiti / obtineti pentru a angaja persoane cu handicap.
Se constituie un dosar cu toate aceste documente si din ceea ce imi aduc aminte, dosarul se trimite la Ministerul Muncii pentru avizare / aprobare.
De la 01.01.2011 nu se mai depun c.i.m. spre vizare sau inregistrare la ITM ... angajarea se face normal ...
Iar banii de unde vin și/sau cum îi primesc? Are nevoie să-mi aducă certificatul de handicap? Mă scuzați că pun întrebări, poate prostești, dar sunt nou și vreau să știu mai multe. De abia mi-am înființat o firmă și vreau să știu bine ce trebuie să fac, mă refer dosare, acte, unde să mă duc, de asemenea ce să-i cer persoanei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la incheierea cartii de munca ContSters201151 ContSters201151 In septembrie 2007 am terminat cei 2 ani de maternitate si nu mi-am reluat activitatea la firma unde lucrasem.Cand am incercat sa ridic cartea de munca de la ... (vezi toată discuția)
Actul aditional neinregistrat la itm..... adynson adynson va rog mult sa-mi raspundeti daca actul aditional are vreo valoare daca nu este inscris la itm??? (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca zalau_sj zalau_sj Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am demisionat de la firma si la angajare noua societate imi solicita Decizia de incetare a CIM, care imi ... (vezi toată discuția)