avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce cod CAEN sã folosesc?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce cod CAEN sã folosesc?

Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” pentru o revistă online lunară? Unde aș putea să o încadrez?

Apoi m-ar interesa, dar nu neapărat ca importanță ca prima întrebare, cum pot deschide un SRL-D în Craiova și la cine pot apela, dacă nu am timp să mă duc eu pentru depunerea actelor ș.a.m.d. Cât m-ar costa și în cât timp ar fi gata?

Și o altă întrebare, pentru SRL-D dispun de anumite finanțări nerambursabile cumva? Și dacă da, cum le pot accesa?

Mulțumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:14, 11 August 2021
Daca pentru activitatea dvs nu aveti timp(infiintare, studiu) de ce mai deschideti firma?E cumva o anexa la activitatea dvs principala?
Cititi si va documentati despre OUG 6/2011, si dedicati timp pentru detalii ce le obtineti pe site:
[ link extern ] /
In partea dreapta sus vedeti oficiul teritorial de care apartineti , ca domiciliu.
cat despre cod CAEN gasiti aici detalii:
www.avocatnet.ro/content/con...
Nu e vorba că nu am timp acum, este vorba că nu am timp de drumuri, pentru că am o nuntă de pregătit. Tocmai ca să nu pierd timp, aș dori să înființez un SRL-D și să evit drumurile, pe care nu le pot face la momentul actual.
Cod CAEN 5814-Activitati de editare a revistelor si periodicelor
pe site ORC gasiti detalii despre documentele pentru SRL-D.
[ link extern ]
[ link extern ]

Puteti apela si la firme specializate in constituirea firmelor, contra-cost.
Ca SRL-D sunteti scutit de plata taxelor de inscriere.Actele sunt gata in cateva zile.
Daca dispuneti de semnatura electronica, puteti face singur intreaga procedura de infiintare a societatii prin intermediul platformei online a ONRC. De asemenea, puteti apela la societati specializate, fara a fi necesare drumuri. Durata normala de solutionare a unui dosar este de aproximativ 3 zile lucratoare de la momentul depunerii corecte si complete a documentelor. Intr-adevar, beneficiati de scutire de la plata taxei de publicitate a infiintarii (aprox. 122 lei), insa, veti avea obligatia sa o platiti peste 3 ani, cand veti pierde statutul de debutant si veti fi obligat sa schimbati numele societatii la ONRC. Alte facilitati in cazul SRL-D vs. SRL nu exista, nu se acorda facilitati fiscale, nici finantari nerambursabile mai facile. Mai mult, in primii 3 ani de activitate nu veti avea voie sa distributi dividend mai mult de 50% din profit, restul fiind obligatoriul sa il reinvestiti in societate. Daca nu ma insel, veti avea si obligatia transmiterii situatiilor financiare anuale catre o entitate de supraveghere (alta in plus fata de ANAF). Prin urmare, va recomand sa optati pentru SRL, nu SRL-D. Spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin online mariuscoditoiu mariuscoditoiu buna ziua, as vrea sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac pentru a infinta un magazin online,adica imi trebuie firma,ce acte imi trebuie si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe și impozite la un srl d Ionut1475 Ionut1475 Buna ziua! Am inceput demersul pentru a înființa un srl-d. La sfârșitul săptămânii cred că am firma gata și m-ar interesa câteva răspunsuri la ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)