avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Activitate MaxS

Activitate MaxS

Multumesc pentru sugestie. Voi apela la un expert in domeniu, insa din cate inteleg din ART. 158^2 m-as putea incadra doar la alineatul C:
c) prestări de servicii intracomunitare, respectiv servicii pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;

Insa sintagma "altele decat cele scutite de TVA" ma face sa cred ca aceasta ma exclude si de aceasta obligativitate, avand in vedere cat si eu cat si clientii suntem scutiti de plata TVA.

Multuemsc pentru ajutorul acordat.
Nu, toate facturile sunt emise pentru prestari de servicii catre entitati scutite de tva (o firma in UK, alta in Elvetia). Nu am efectuat nici achizitii intracomunitare.
Buna ziua,

Sunt un PFA Neplatitor TVA care a facturat in 2014 pentru UE+Elvetia si Romania, toate societatile implicate fiind neplatitoare de TVA.

Inteleg din instructiunile de completare ale 392B ca in rubricile "Livrari de bunuri si prestarii de servicii catre" si "Achizitii de la" trebuie inscrise doar operatiunile din interiorul tarii.

In acest sens cifra de afaceri va fi mai mare decat totalul din sectiunea livrari de bunuri si prestari de servicii (care nu include si facturile externe).

Am gasit pe internet si aceasta explicatie:
Cifra de afaceri pentru Formularul 392

Cifra de afaceri este formată din totalitatea livrărilor din grupa 70 către plătitori de TVA și neplătitori de TVA, atât în interiorul țării cât și în afara țării.

Atenție! Dacă avem livrări și la extern Cifra de afaceri nu va fi egală cu suma livrărilor apărute în casuțele din declarația 392 de la grupa Livrări către plătitori de TVA, plus Livrări către neplătitori de TVA.

Este corecta presupunerea mea? Multumesc!
Buna seara,

In contextul unui plan de incadrare in zona, ce semnificatie au prescurtarile din plan?

Ma intereseaza in special prescurtarile "L" si "F".
Banuiesc ca prescurtari precum Pş reprezintă păşune, CC - curţi şi constructii, etc.

Multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru raspuns.

Atunci in cazul in care as colabora cu un client din Romania mi-ar cere factura as incepe facturarea cu numarul 1, indiferent de numarul incasarilor de pana atunci?

Cu stima.
Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA, de aproximativ 2 ani si am avut un singur client din SUA.

Am tinut registrul de incasari in format excel, cu toate incasarile de la el.

Am inteles insa ca potrivit noului Cod Fiscal, ar trebui sa emit si facturi, chiar daca nu sunt cerute de catre client. Imi poate spune cineva din ce data ar fi trebuit sa emit facturi? Cand a intrat in vigoare aceasta obligatie.

Apreciez orice ajutor,
Multumesc
Buna ziua,

Am lucrat ca PFA o perioada insa de aproximativ o luna sunt si angajat cu fractiune de norma.

Care este procedura prin care pot anula contractul pentru contributia la pensii a PFA-ului, dat fiind statutul recent de angajat?

Multumesc anticipat.