avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate Abby_Aimee

Activitate Abby_Aimee

M-am gandit si eu sa verific cu ei consumul de pe scara. Totusi, daca imi zic ca, cu toate acestea apometrul meu a inregistrat atatia m cubi si trebuie sa ii platesc?

Cand spuneti de factura de pe 2 luni consecutive de la furnizor, va referiti tot la factura pe scara blocului? Din cate stiam, furnizorii dau o factura generala, nu una individuala.

Ideea este ca ei au luat citirea luna trecuta, adica un index de 937 pe apa rece la baie. Luna aceasta am dus eu citirea si era 1363. Apometrul meu abia se misca, nu am avut decat o mica scurgere exact cand dadeam drumul la apa..si a venit si un instalator si mi-a zis ca nu se poate sa fie de la asta.

Ma mai gandeam la ceva. Daca se constata ca este o eroare si mi-as lua un apometru nou, acela ar putea sa inregistreze de la 0, sa fie cumva resetat sau pus la un consum adecvat? Pentru ca eu nu cred ca apometrul meu e stricat incat sa cer o verificare (se misca incet apometurl, normal), cred ca cei de la asociatie s-au jucat aiurea cu cifrele sau au gresit ceva la un moment dat si apoi au mers pe varianta aia. Chestia e ca ei imi zic sa platesc consumul in transe mai mici si sa imi trimita un instalator.

Multumesc frumos!
Ca sa intelegeti mai clar, aceste bandite de la asociatie l-au fentat pe bunica-miu cu indexul apometrelor cum au vrut ele, el nebagand de seama. Si ultima oara au luat un index care mai mult ca sigur nu era unul real pentru ca apometrele mele abia se invart, nu aveau cand sa inregistreze un astfel de consum. Neavand indexul anterior sau alt index din lunile trecute, decat cei furnizati de ele, nu stiu cum as putea sa dovedesc. Nu stiu daca o evaluare metrologica ar putea sa iti zica asa ceva, ma indoiesc. Deci, are cineva o idee cu adevărat practica si de folos in acest sens?
Pe ultimele 6 luni a fost consum mic, 6-8 mc. Pe ultima luna, in schimb 400mc si ceva. Am chemat si un instalator care m-a asigurat ca nu au existat astfel de pierderi/ scurgeri incat sa am un astfel de consum.
Mi-au aratat indexul lunii trecute si comparat cu indexul de acum ies atatia metrii cubi, 400 si ceva, situatie neintalnita in lunile anterioare. Ideea este ca am senzatia ca e ceva la mijloc din modul lor de abordare dar nu imi dau seama cum sa fac mai departe ca sa fie mai bine...sa verific daca sunt scurgeri pe bloc, daca e dat cirect consumul celorlalti locatari...adica nici daca inotam prin casa, nu puteam avea atata pierdere. Iar scurgerea nu e atat de mare totusi.
A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe care nu am rezolvat-o in timp util, totusi consumul mi se pare oricum nejustificat. Ideea este ca ultima citire la apometru la apa rece la baie a fost luat de administrator si neocupandu-ma eu in ultimul timp, ci altcineva..fiind plecata un timp mai indelungat, nici nu am situatia indexurilor anterioare.
Am vorbit cu cei de la asociatie, mi-au aratat din indexurile anterioare..si metri cubi..uneori consumati 3 metrii cub pe luna, alteori 8 (lunar, pe anul in curs). Au vrut sa imi dea instalatorul lor, am zis ca voi chema eu un instalator, nu pe al lor. Nu stiu exact cum sa procedez, pentru ca situatia e clar, batatoare la ochi..si am un consum de cateva blocuri la un loc. Apometrele nu cred sa aiba probleme, din moment ce pana acum au inregistrat consumuri normale. Consumul pausal au zis ca s-a calculat pe persoana, lunar. Ma puteti sfatui ce e de facut, va rog?
Răspuns la discuția important..pentru mine cel putin.
nu, nu am nici un drept. deci vreti sa spuneti ca singura procedura fezabila in acest caz cu bunuri dintr-o mostenire nedeschisa ar putea fi 2 contracte de vanzare-cumparare sau 2 donatii ?

donatia si gratificare de care se vorbea anterior, ar fi o masura suficienta >?

multumesc.
Răspuns la discuția important..pentru mine cel putin.
interesant ce imi spuneti la punctul 3. o astfel de procedura mai poate fi atacata in vreun fel de vreo parte ? multumesc.
Răspuns la discuția important..pentru mine cel putin.
multumesc pentru raspunsul prompt.


din cate am inteles, contractul de vanzare-cumparare nu mai poate fi atacat - este mai eficient decat donatia, motiv pentru care as opta pentru acesta, desi mai costisitor. se poate face insa un contract de vanzare-cumparare cu clauza pentru cesiunea de drepturi..sau trebuie facuta o cesiune de drepturi separata ?..m-ar interesa mai mult anvergura acestor operatiuni - cum s-ar desfasura in mare si cat ar putea dura finalizarea acestor acte..pentru ca va trebui sa ma impart intre doua orase un timp deoarece tatal nu e mobil.
Buna ziua.

Detin jumatate dintr-un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa mama iar tatal meu detine cealalta jumatate. Tatal doreste sa imi cedeze mie jumatatea de apartament - dar in acelasi timp isi doreste ca eu sa renunt la drepturile de mostenire pentru un alt imobil pe care il detine (in favoarea a doua surori dintr-o alta casatorie si care sunt minore - banuiesc ca aici probabil tot o cota de 1/2 se imparte intre surori, jumatate fiind a sotiei).
Pe scurt, vrem sa ne impartim apartamentele - care se si afla in orase diferite : astfel ca in cazul disparitiei tatalui, eu sa raman cu apartamentul in totalitate pe numele meu in orasul in care locuiesc..surorile din a doua casatorie sa ramana impreuna cu mama in apartamentul pe care sa il detina in totalitate si ele acolo unde stau.
Intrebarea mea este : Cum considerati ca ar fi mai bine sa procedez in aceasta situatie ? Exista un singur act care sa faca asta - doua operatiuni intr-una cum ar fi ?