avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin Dragan

Activitate Catalin Dragan

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu exact, care sunt contributiile retinutie pentru fostele contracte/conventii civile, din ce inteleg acum, incadrate la alte venituri de noul cod fiscal?
Atat daca persoana respectiva are alte venituri, cat si daca nu .

Multumesc !
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea nelamurile, primesc facturi atat de la furnizori non ue (google, amazon) cat si de la furnizori cu cod tva de irlanda ( drop box ) neinregistrat in roi, cu tva de romania, adica 24 % cota din tarile lor fiind diverita .

Banuiesc ca ar trebui sa deduc acest tva ?!?
Trebuie sa mai fac ceva special, ca nu prea vad unde as putea sa declar aceste facturi .

Multumesc !

Răspuns la discuția Facturare nunta
ceva pareri ???
Buna ziua,

Am si eu cateva nelamuri legate de noile modificari aduse la codul fiscal privind cota de tva 9% .

1.Care este formularea corecta intr-un contract de prestari servicii privind organizarea unei nunti, in care eu imi voi reflecta toata marja in meniul de mancare , care il voi factura cu 9 % , astfel incat fiscul sa nu considere o parte din acest eveniment (care ar fi reprezentat de locatie, ospatari, lumini.etc) cu 24%

2. Care sunt variantele cele mai optime de a incasa contravaloare nuntii care depaseste plafonul de 10.000 lei de la singura persoana , fara a sparge evenimentul in mai multe contracte , fara plata in avans prin virament ( de cele mai multe ori , mirii neavand respectiva suma, asteptand incasarile din seara nuntii si platind cash din ele) , fara ai lasa sa depuna ulterior (ca intr-o proportie destul de mare probabil nu-i voi mai vedea :) )

eu m-am gandit la o imputernicire scrisa din partea titularului pentru a depune banii in banca ulterior in contul societatii si in numele lui s-au un angajament semnat al meu ca voi depune acei bani in contul societatii .

Ce parere aveti de aceasta speta care in conditiile actuale face cam imposibil desfasurarea acestui eveniment in conditii de perfecta legalitate ?

Multumesc frumos !
care sunt inregistrarile contabile pt un service auto care factureaza o reparatie pe casco ,dar asiguratorul nu accepta la plata factura total ! trebuie stornata diferenta, factura trebuie sa ajunga si la asigurator ? clientul nu stiu cum s-a inregistrat cu ea, la el nu mai figureaza cu sold !