avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... facturare reparatii auto pe casco/accept la plata ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

facturare reparatii auto pe casco/accept la plata partial

care sunt inregistrarile contabile pt un service auto care factureaza o reparatie pe casco ,dar asiguratorul nu accepta la plata factura total ! trebuie stornata diferenta, factura trebuie sa ajunga si la asigurator ? clientul nu stiu cum s-a inregistrat cu ea, la el nu mai figureaza cu sold !
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:13, 25 Iulie 2012
Diferenta ar trebui achitata de catre beneficiarul reparatiei (clientul).

Banuiesc ca beneficiarul reparatiei nu s-a inregistrat deloc cu aceasta factura, deoarece originalul a ramas la soc de asigurare. Corect ar fi ca la beneficiar sa ramina o copie a facturii care sa poarte stampila asiguratorului, plata acestei facturi fiind inregistrata in corespondenta cu "venituri din despagubiri" cu suma efectiv achitata de catre asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin girate Remus47 Remus47 Am urmatoarele doua probleme : 1. societatea A a achizitionat de la societatea B niste materiale. Societatea B avea de plata la societatea X o anumita suma ... (vezi toată discuția)
Legea rca nedrepta seugen67 seugen67 Masina mea a fost lovita la o trecere de pietoni de de o alta masina si impinsa in masina din fata pe 30.06.2011.Am luat asigurarea vinovatului si am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pe cheltuieli a unei facturi Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Avem o factura de reparatii ptr un anumit client care include manopera si piese,.Cum inchidem aceasta factura deoarece clientul nu plateste.( o ... (vezi toată discuția)