avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate olimpiacaratus

Activitate olimpiacaratus

Va multumesc.
Buna ziua,

am depus la judecatorie o solicitare de modificare a actului constitutiv al unei asociatii de locatari.
Am platit si taxa de timbru de 100 RON dar, nestiind procedura, nu am depus-o la dosar si acum cererea de modificare a fost anulata, cu drept de apel in 5 zile lucratoare. Am fost si am depus un "apel" si doamnele de la registratura au spus ca nu e bine ce fac dar au zis ca nu au voie sa ofere informatii si sa vorbesc cu un avocat. Am fost tot pe fuga intre diverse institutii si acum sa contactez un avocat pentru o modificare de consiliu director al unei asociatii, in care m-am implicat pt ca nimeni altcineva nu voia, mi se pare cam mult. De aceea, daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc mult.
Buna seara, as dori sa stiu care este durata de viata/perioada de valabilitate a unui contor de energie termica, cel care va fi obligatoriu pentru apartamentele cu incalzire centralizata, incepand cu 1 ianuarie 2023. Eu nu am gasit nicio info oficiala pana acum. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,

mai exista vreo sansa de a cere debransarea de la o centrala termica de bloc (ANL) pentru a instala o centrala termica proprie?

Multumesc in avans pentru ajutor.
La asta mă gândeam si eu,. Deci nu există altă șansă si nici nu e precaut sa iti faci o relație decât de la egal la egal, ca iei țeapă, dacă nu. Frumoasă viata.

raluk0207 a scris:

Contractul l-ati încheiat dvs. Deci obligația contractuala a plății chiriei este tot a dvs.
Restul...este doar înțelegerea între dvs și el.

Bună seara, dacă am stat cu un bărbat în concubinaj, în apartamentul închiriat de mine, si nu si-a platit cota parte de chirie si întreținere, timp de aproape 2 luni, pot sa fac ceva? A plecat, adevărat e ca am cumpărat IMPREUNA lucruri de care avea el nevoie ( un dulap in plus, un pat, ca nu se simțea confortabil in cel pe care îl aveam si multe altele, toate plătite 50 -50 si rau imi pare)., Zice ca nu le mai vrea si de aia nu plateste datoria dar nici eu nu am nevoie de ele. Multumesc pt orice opinie
Răspuns la discuția Pensie alimentara - calcul chirie
Mutumesc pt. raspuns.
Ideea este ca am incheiat divortul prin notar, am conventia, dar nu este stipulata o suma fixa, doar ca e o treime din venitul fostului sot. Nu am ajuns in instanta si ne-am inteles cu plata a 400 RON/copil, deci 800 RON in total.
Buna ziua, as dori sa stiu daca pensia alimentara se ia in calcul la stabilirea chiriei ANL si, daca da, care este hotărârea legislativă care sta la baza calculului acestei chirii? Am trimis ca justificare copie a certificatului si conventiei de divort si mi s-a spus ca au nevoie sa vada suma exacta pe care tatal o plateste (in documentele mentionate specificandu-se doar ca el va plati o treime din veniturile lui). Am trimis si copie dupa extrasul de cont si au spus ca vor de la instanta hotararea, pentru ca ce le-am trimis eu nu poate fi luat in considerare, pentru ca nu sunt sume fixe. Intr-adevar, tatal copiilor nu imi da o suma fixa prin banca, pt. ca le-a dat si lor cash. De ex. 400 RON prin banca, 400 RON cash. Sau 600 RON banca, 200 cash. Nu stiu ce ar trebui sa fac acum ca nu am alte documente pe care sa le pun celor de la ANL la dispozitie ca sa imi reinnoiasca contractul. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara, as dori sa stiu daca pensia alimentara se ia in calcul la stabilirea chiriei ANL si, indiferent de raspuns, care este hotărârea legislativă care sta la baza calculului acestei chirii? Va multumesc.
Buna ziua,
puteti sa imi spuneti daca un barbat de 60 ani (impliniti in 30.01.2014), 41 ani vechime + stagiul militar, poate iesi anticipat la pensie si daca da, care ar fi penalizarea pana la varsta standard de pensionare.
Multumesc anticipat pt. raspunsul dvs.
Olimpia Dragomir