avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - calcul chirie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - calcul chirie

Buna ziua, as dori sa stiu daca pensia alimentara se ia in calcul la stabilirea chiriei ANL si, daca da, care este hotărârea legislativă care sta la baza calculului acestei chirii? Am trimis ca justificare copie a certificatului si conventiei de divort si mi s-a spus ca au nevoie sa vada suma exacta pe care tatal o plateste (in documentele mentionate specificandu-se doar ca el va plati o treime din veniturile lui). Am trimis si copie dupa extrasul de cont si au spus ca vor de la instanta hotararea, pentru ca ce le-am trimis eu nu poate fi luat in considerare, pentru ca nu sunt sume fixe. Intr-adevar, tatal copiilor nu imi da o suma fixa prin banca, pt. ca le-a dat si lor cash. De ex. 400 RON prin banca, 400 RON cash. Sau 600 RON banca, 200 cash. Nu stiu ce ar trebui sa fac acum ca nu am alte documente pe care sa le pun celor de la ANL la dispozitie ca sa imi reinnoiasca contractul. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: olimpiacaratus , utilizator 11:28, 22 Iunie 2020
buna ziua,
Sunati la arhiva instantei si vedeti daca va pot emite un duplicat al hotararii/ copie si o depuneti la ANL, daca asta cer...
Legal... nu stiu daca este ok sa ceara asta, banii aceia sunt pentru copil, nu pentru plata chiriei...
Mutumesc pt. raspuns.
Ideea este ca am incheiat divortul prin notar, am conventia, dar nu este stipulata o suma fixa, doar ca e o treime din venitul fostului sot. Nu am ajuns in instanta si ne-am inteles cu plata a 400 RON/copil, deci 800 RON in total.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ramona_1984 ramona_1984 Buna ziua, Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Smaranditsa Smaranditsa Salut, sunt divortata de 3 ani, si am un copil de 5 ani. Sotul nu a lucrat legal nicaieri, imediat dupa 10 zile de la depunerea cererii de divort, si ... (vezi toată discuția)