avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Activitate lisav

Activitate lisav

Răspuns la discuția Concediu fara plata
multumesc.
Buna ziua,
La o primarie un salariat doreste suspedarea CIM pe o perioada de 90 zile conform art.54 Codul Muncii.Se aproba, se emite dispozitie de suspendare(concediu fara plata).In prelungire salariatul revine cu noua cerere prin care solicita concediu fara plata pentru interese personale, care este aprobata de conducerea unitatii.
Salariatul ar dori concediu fara plata inca 12 luni.
Intrebare:
Pot emite o dispozitie pentru concediu fara plata in continuare pe o perioada de 12 luni, prin acordul partilor?
Care art. din Codul muncii ?
va multumesc!
va rog sa ma ajutati cu un raspuns;acum cand Lg nr.67/2004 este abrogata care este modalitatea de ocupare a mandatului de consilier local.Poate fi ocupat tot de consilierul supleant din lista cu acordul partidului politic?
In urma demisiei unui consilier local, art.96 alin.9 din Legea 67/2004 preciza clar modul de inlocuire prin ocuparea locului vacant de catre consilierul supleant din lista cu avizul partidului politic.
Avand in vedere ca Legea nr.67/2004 este abrogate, cum se inlocuieste un consilier local ?
va multumesc.
Răspuns la discuția Doua contracte de munca
Multumesc.
Răspuns la discuția Doua contracte de munca
Functia de asistent medical comunitar si functia de asistent medical nu intra sub incidenta alin.2?
Multumesc,
Buna ziua,
Suntem primarie de comuna si avem angajat un asistent medical comunitar care are contractul individual de munca(de 8 ore) suspendat la cerere pe o perioada de 3 luni, pentru interese personale.Poate in acelasi timp sa incheie CIM tot de 8 ore la cabinetul medicului de familie pe functia de asistent medical?
Conform art.35 alin(1) din Codul Muncii cred ca ar fi legal.Dar functia este incompatibila asa cum reiese din alin.2?
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Sau poate stie cineva conform carui articol ar fi legale sa incheie doua CIM de ore din care unul este suspendat?
va multumesc,
multumesc, voi face adresa catre consilierii locali care nu vor sa depuna declaratiile pe motiv ca nu au intervenit modificari in acestea.O zi frumoasa!
multumesc, dar intrebarea mea se refera la ,,actualizarea declaratiilor'' daca nu sunt modificari fata de declaratiile din anul trecut.Se mai completeaza sau nu?Se mai depun sau nu?
la care se adauga vechimea in munca.