avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate morarubogdan

Activitate morarubogdan

Imi puteti spune si mie acel paragraf din lege in care ma obliga pe mine, care am castigat in instanta si am decizie definitiva si irevocabila sa platesc timbrul de mediu? Mi se pare un abuz.
Buna ziua, vreau sa va mai aduc la cunostinta o situatie incredibila...detin o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata in luna martie 2013, (proces initiat in decembrie 2012 pe Lega 9/2012), m-am prezentat cu ea la serviciul inmatriculari Dolj si au refuzat sa o puna in aplicare, pe motiv ca "legea s-a schimbat " pe 15 martie. Mi se pare ceva ilegal, insa astept parerea unui specialist. Multumesc.
Stiti cumva cand intra Tribunalul in vacanta?
Am verificat de foarte multe ori, nu apare nici un dosar pe numele meu, am incercat toate combinatiile, nume prenume, prenume nume, nume simplu. Mai pot fi alte cauze in care intarzie sa apara pe site? Nu vreau sa sun avocatul si sa par prea curios cu astfel de intrebari. Multumesc
Buna seara, de aproximativ 3 saptamani, am bagat dosarul pentru inmatricularea unui autovehicul fara plata taxei auto printr-un avocat. Am verificat si astazi pe site-ul tribunalului dolj si nu apare dosarul. Este posibil sa fi gresit grefierul ceva, atunci cand a bagat dosarul sau unele dosare apar mai greu pe site? Am prieteni care au bagat dupa mine si la ei apar dosarele.
Multumesc pentru raspuns, aveti cumva idee cam cat ar costa angajarea unui executor judecatoresc?
Buna seara, apelez din nou la dvs, deoarece nu stiu ce sa mai fac sa pot recupera banii neplatiti de tatal meu de aproximativ 2 ani (aproximativ 6000 ron), reprezentant pensia alimentara. De aproximativ 2 ani si 6 luni , tatal meu si-a schimbat locul de munca si de atunci nu mi-a mai trimis pensia alimentara. De atunci el lucreaza cu carte de munca, putand sa sustina pensia alimentara, stabilita prin hotarare judecatoreasca. Am apelat la Politie, apoi dosarul a fost trimis la parchet, unde procurul nu a inceput urmarirea penala, deoarece nu s-a demonstrat reaua credinta ( tatal meu lucrand cu carte de munca si avand un salariu mult mai mare care precedentul loc de munca, este o bataie de joc la Parchet). Ce ma indrumati sa mai fac pentru a recupera banii? Mentionez ca au trecut cele 20 de zile de cand am primit acasa rezolutia de la parchet. Am inteles ca se poate prescrie suma datora daca nu o recuperez in 3 ani de zile, este adevarat? Multumesc , o seara buna va doresc.
Multumesc pentru raspunsuri, maine am sa consult un avocat, macar in ultima instanta sa se rezolve acest caz. Eu nu inteleg de ce mai exista Politie si Parchet in Romania, cand ei nu fac nimic, nu respecta legea, nu se intereseaza sa rezolve cazurile ( Politia a facut cercetari timp de 1 an de zile in acest dosar, dosar in care tatal meu are venituri si nu a platit pensia de 2 ani, un caz relativ simplu, iar Parchetul cu toate dovezile , inclus hotararea definitva a Judecatoriei, a decis neinceperea urmarii penale, numai in Romania se poate intampla asa ceva).

/PS: Cand am fost in audienta la Doamna Procuror, mi-a raspuns ironic " Ce vrei sa il arestez". Atunci de ce mai sunt legi, daca nu se respecta?
Buna ziua, am apelat la acest forum pentru a ma ajuta intr-un caz de abandon de familie si as fi foarte recunoscator celor care imi pot da cateva sfaturi. Tatal meu de aproximativ 2 ani de zile, mai exact din luna octombrie 2010, de cand si-a schimbat locul de munca nu a mai achitat pensia alimentara mie si sorei mele in valoare de 300 lei lunar pentru ambii copii. Dupa aproximativ 4 luni de la neplata pensiei alimentare, am facut plangere la Politia de care apartin. Cercetarile organelor de politie au durat aproximativ 1 an si 2 luni, deoarece tatal meu afland ca este cercetat de catre Politie , ne-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei alimentare, pentru a mai trage de timp cu cercetarile. Apoi instanta, in data de 12.04.2011 a decis ca pensia trebuie marita , nu micsorata, de la 150 lei pentru fiecare copil, la 167 lei. Avand si aceasta hotarare politia a dat drumul la dosar spre Parchet pentru inceperea urmarii penale. Precizez ca pe tot timpul de neplata a pensiei alimentare invinuitul avea venituri incat sa sustina cele doua pensii, conform hotararii precizate mai sus. In luna august 2012, am primit rezolutia de la parchet , in care se specifica ca invinuitul nu a avut rea credinta si se solicita scoaterea de sub urmarire penala. Este un abuz din partea parchetelui deoarece, chiar sentina in care invinuitul ne-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei din aprilie 2011 arata clar ca acesta poate sustine pensia de 150 lei lunar pentru fiecare din copii, mai mult poate sustine chiar 167 lei. Cred ca avocatul lui a "rezolvat" cumva pe acolo pe la Parchet, noi neavand bani sa platim un avocat.
Precizez ca pe 23.08.2012 am facut contestatie la Parchet impotriva invinuitului, facand referire clara la acea sentinta din aprilie 2011 prin care instanta a decis ca poate sustine pensia alimentara, acesta avand venituri, rezolutia data de procuror fiind in contradictie cu hotararea data de instanta.
Contestatia mea fiind respinsa si de aceasta data de catre prim-procuror, vineri 19.10.2012, primind acest raspuns.
Ce mai este de facut in acest caz? Chiar nu exista lege in tara aceasta? In lege scrie clar , este caz penal pentru neplata pensiei cu rea credinta, iar eu am toate dovezile pentru demonstrarea relei credinte, invinuitul avand serviciu cu carte de munca, pe tot parcusul neplatii pensiei alimentare, aproximativ 2 ani.
Ma gandesc sa apelez la un avocat si sa actionez in instanta decizia parchetului.
Astept eventualele sfaturi, multumesc frumos pentru timpul acordat .

/PS: Aveti idee cam la suma ar ajunge onorariul unui avocat, pentru a actiona in judecata decizia Parchetului?
Claudiu90 a scris:

Banuiesc ca organele de cercetare au facut respectiva propunere bazandu-se pe anumite aspecte pe care procurorul im mod gresit e posibil sa nu le fi luat in considerare.Daca si plangerea la primprocuror este respinsa,aveti posibilitatea sa faceti plangere la instanta competenta.

Sigur, asa am sa fac, in cazul in care si aceasta contestatie are acelasi raspuns, ma voi adresa instantei, insa atunci cu mari sacrificii voi apela la un avocat, deoarece am observat ca in aceasta tara fara avocat nu rezolvi nimic, chiar daca dreptatea este de partea ta. Am intalnit cazuri pe internet in care reaua credinta s-a dovedit si in cazul in care invinuitul nu avea loc de munca, implicit venitui , iar in cazul meu in care invinuitul are loc de munca stabil, a dus adeverinta de la locul de munca, am hotararea din aprilie 2011 in care se arata clar ca poate sa sustina pensia, nu se poate rezolva, este strigator la cer.
Multumesc pentru raspuns