avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Activitate AllynnaCatana

Activitate AllynnaCatana

Si eu am inteles ca nu iti trebuie vechime 5 ani, dar nu stiu daca este prevazut undeva expres acest lucru
Buna ziua.
Am si eu 2 intrebari:
1) Sunt consilier juridic ce am absolvit examenul de definitivare la Colegiul Consilierilor Juridici si am o vechime de 2 ani si jumatate in profesie. Intrebarea este daca pot sa dau examen in barou, direct ca avocat definitiv, sau trebuie sa am si o vechime mai mare chiar daca sunt definitiv in alta profesie?
2) Dupa ce promovez examenul in barou, cat timp am la dispozitie sa ma inscriu efectiv in barou si in tabloul avocatilor? Am citit intr-o hotarare a baroului ca acest termen ar fi de 2 ani, este adevarat?
Eu am inteles din Hotararea nr. 4/2011 ca daca ai dat examen de definitivat in alta profesie, de exemplu consilier juridic, poti da examen direct pt avocat definitiv, indiferent de vechime.
Buna seara. Am urmatoarea intrebare: profesia de consilier juridic este incompatibila cu functia de consilier europarlamentar?
Art. 10, lit c) din Legea 514/2003 spune ca exercitarea profesiei de consilier juridc este incompatibila cu orice altă profesie autorizată sau salarizată în ţară sau în străinătate. Prin urmare, functia de consilier europarlamentar este considerata o "profesie"?
Răspuns la discuția Declaratie Mediu
Pt materiale de constructii nu se plateste taxa la Fondul pt mediu. doar pt deseuri de ambalaje, fier, lemn, etc, intrucat acestea pot fi reciclate si valorificate. In OUG 196/2005 gasiti toate tipurile de contributii pt care trebuie sa depuneti declaratii si sa platiti taxe. Este posibil totusi sa trebuiasca sa platiti taxa pt ambalajele materialelor, paleti de lemn, ambalaje caton, folie, etc.
Daca puteti dovedi faptul ca in data trecuta pe agent in PV masina in cauza nu se afla in locul unde ati savarsit fapta eu zic ca puteti face contestatie. Numai ca trebuie sa aveti in vedere ca termenul de depunere a contestatiei este de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de continutul lui, respectiv 11.10.2012
Răspuns la discuția SARCINILE DE SERVICIU
Fisa postului o intocmeste fiecare director pt subordonatii lui. In aces caz cel care trebuie sa intocmeasca fisa postului pt sefii de serviciu este managerul. Juristul eventual o verifica sa fie conform regulamentului de organizare si functionare
Exista si un recurs in interesul legii dat de ICCJ care spune clar ca in cazul concedierii in baza art 65, angajatorul nu e obligat sa-i ofere angajatului un alt post, ci doar in cazul in care concedierea intervine in baza art 61 lit c) si d)
Răspuns la discuția Scrisoare de recomandare
Cel care a nevoie de scrisoare de recomandare a fost si asociat si administrator in firma. Intrebarea era daca celalalt asociat ii poate da scrisoarea
Buna seara.
Am si eu o situatie: o cunostinta a fost administrator la o societate comerciala in care a mai fost si un asociat. Societatea este dizolvata in prezent si administratorul doreste sa se angajeze la un alt loc de munca. Problema este ca acolo i se cere scrisoare de recomandare de la fostul loc de munca. Intrebarea este daca un asociat poate da scrisoare de recomandare administratorului societatii.