avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Declaratie Mediu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Declaratie Mediu

Buna ziua !
Am incheiat un ctr. de depozitare a deseurilor cu o firma specializata .
Mi s-a spus ca de acum inainte ( avand ctr. ) trebuie sa depun o declaratie la Admin. Fin. si o alta la Mediu. Poate cineva sa ma lamureasca in aceasta privinta ?


Multumesc !
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 14:13, 13 Octombrie 2012
puteti fi mai explicit? cu ce va ocupati si ce intelegeti prin "contract de depozitare a deseurilor"?
Este vorba despre o societate de c-tii care . Deseurile sunt mat. de c-tii rezultate din demolari si alte cele .... si prin contract este obligatia noastra sa asiguram transportul lor la o groapa ecologica. Pana acum am facut asta fara contract dar ni s-a explicat ca de acum se poate numai cu contract, si trebuie sa depunem si o declaratie in acest sens .....
Doar la mediu trebuie sa depuneti o declaratie.
Este un program special pt aceste declaratii. Informatiile necesare pentru completare acestor declaratii ar trebui sa le obtineti de la firma cu care ati incheiat contractul de preluarea a responsabilitatii pentru aceste deseuri!
mie imi este in continuare neclar despre ce declaratie ar fi vorba....desi cam cu asta ma ocup...
AndreiBogdanG, daca va referiti la programul pentru declaratiile privind taxele la AFM, deseurile din demolari nu intra in aceasta categorie, nu se platesc taxe pentru ele si nici nu poate fi externalizata responsabilitatea de valorificare, pt ca nu pot fi valorificate....Taxele la fondul pentru mediu se platesc pentru cantitatile de deseuri valorificabile care nu au fot valorificate corespunzator....
Nu cumva vi s-a cerut sa intocmiti o fisa de prezentare si declaratie pentu activitatea de transport deseuri din demolare? transportul la depozitul de deseuri il faceti d-voastra sau ati incheiat un contract cu o firma specializata in acest sens?
Pt materiale de constructii nu se plateste taxa la Fondul pt mediu. doar pt deseuri de ambalaje, fier, lemn, etc, intrucat acestea pot fi reciclate si valorificate. In OUG 196/2005 gasiti toate tipurile de contributii pt care trebuie sa depuneti declaratii si sa platiti taxe. Este posibil totusi sa trebuiasca sa platiti taxa pt ambalajele materialelor, paleti de lemn, ambalaje caton, folie, etc.

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Obligativitate declaratie/plata taxa fond de mediu mariananitu mariananitu Buna ziua! Societatea la care lucrez este o casa de expeditie- transporturi . Avem un depozit logistic din activitatea caruia rezulta deseuri de carton si ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu- taxa ambalaje carabela_anca carabela_anca Am o firma care achizitioneaza din UE diferite produse. Acestea ajung in depozitul nostru ambalate in cutii si paleti din lemn. Stiu ca pentru aceste ambalaje ... (vezi toată discuția)