avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate adela_ch

Activitate adela_ch

Răspuns la discuția executare
Buna seara
In primul rand daca se cunoaste exact adresa imobilului atunci trebuie sa se adreseze direct la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pentru a porni executarea silita pe acel imobil, cei de la Directia de Taxe si Impozite vor spune doar ca figureaza cu acel bun si apoi tot la OCPI trebuie sa se adreseze.
In al doilea rand se aplica dispozitiile art. 108 ind 1 pct 2 lit f si 108 ind. 3 , adica amenda judiciara sau se pot cere despagubiri.
Insa ar trebui insistat si cu un telefon ceva, uneori functioneaza :).
Multa bafta in continuare!
Răspuns la discuția Amanare licitatie.
puteti sa ramaneti si sa cereti sa fiti trecut in procesul verbal de licitatie, un proces verbal in care se constata lipsa de procedura se incheie
Art. 371^2
Pot fi executate silit obligatiile al caror obiect consta in plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosintei acestuia, desfiintarea unei constructii, plantatii ori altei lucrari sau in luarea unei alte masuri admise de lege.
Daca titlul executoriu contine suficiente criterii in functie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligatiei principale stabilite in bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, si la actualizarea acestei sume. In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare in functie de rata inflatiei, calculata de la data cand hotararea judecatoreasca a devenit executorie sau, in cazul celorlalte titluri executorii, de la data cand creanta a devenit exigibila si pana la data platii efective a obligatiei cuprinse in oricare dintre aceste titluri.
Stie cineva cand o sa fie ecamenul de admitere pentru executori stagiari?
Răspuns la discuția Executare silita a bunurilor !
da, se poate face. trebuie evaluat uzufructul si se vinde imobilul impreuna cu acesta.
nu dupa foarte mult timp. sa zicem 2 saptamani - o luna. destul de putin cat evaluarea sa nu fie afectata.
In cazul executarii silite imobiliare, in cazul in care executarea se afla in faza de licitatie, iar creditorul suspenda executarea, o data cu reluarea executarii la cererea creditorului licitatia va fi reluata de la primul termen ( pret intreg ) ? Chiar daca anterior au avut loc nenumarate licitatii?